Zítra to začne! Do konce roku vzniknou v Kladně dva kruhové objezdy

Do prosince by mělo být hotovo, ale spíše do konce roku. Řeč je o dvou nových kruhových objezdech, které v Kladně zrychlí dopravu. Práce na prvním z nich začnou zítra!

Křižovatku u zimního stadionu nejprve uzavřou vodárny a od prvního listopadu silničáři. Ti vybudují kruhový objezd, o němž se v Kladně mluví někdy od roku 2011. V té době totiž začalo být zřejmé, že modernizace železniční trati zaslepí část ulice Petra Bezruče od zimního stadionu k závorám. Místo závor vznikne násep. Směrem od Velké Dobré se do ulice Železničářů řidiči dostanou Jateční ulicí, která se počínaje zítřkem stane jednosměrnou. K Velké Dobré či ke Sletišti projedou řidiči z ulice Železničářů propojkou kolem zahradnictví, jež je v současnosti jednosměrnou od zimního stadionu. Směr jízdy se od pondělí otočí. Z ulice Petra Bezruče řidiči staveniště objedou skrze Habešovnu ulicemi Doktora Jiroutka a Zbyslavovou, v nichž je od zítřka nově zákaz zastavení.
Zhruba do třech týdnů od zahájení prací na tomto kruhovém objezdu začnou silničáři pracovat na druhém objezdu v křižovatce Železničářů – Josefa Čapka. Oba „kruháky“ by do Vánoc měly být průjezdné.
Na začátku druhého říjnového týdne zahájí dělníci práce na přípravě nové lávky u 7. a 8. základní školy. Až na několik dnů, kvůli demolici stávající lávky a montáži nové, zůstane podjezd průjezdný na světla alespoň pro autobusy a záchranné systémy.
Do poloviny října uzavře Středočeský kraj silnici 1/61 kolem Buštěhradu a Lidic, výjezd na D7. Práce na novém povrchu plánují silničáři dokončit v polovině listopadu.

Jan Murárik

kruuuhkriz
Řidiči se od Sletiště či Velké Dobré dostanou do ulice Železničářů nově jednosměrnou propojkou (směr vlevo)

krzhabes
V Habešovně jsou pro průjezd připravené uice Doktora Jiroutka a Zbyslavova

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí