Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024 svátek má Rostislav, zítra Marcela

Matka okradeného syna přišla policistům poděkovat

Loni v listopadu prožívala její rodina krušné chvíle. Jedenáctiletého syna paní Ivety Smetanové přepadl na ulici v Kladně neznámý muž a okradl ho o mobilní telefon. Její prosbu o pomoc při pátrání po pachateli jsme okamžitě zveřejnili. V současné době je dotyčný muž za mřížemi a paní Smetanová přišla na ústředí kladenské policie poděkovat detektivovi, který případ vyřešil.

„Netušila jsem, že policisté v Kladně tak dobře pracují, že se na takovou maličkost, jako je mobilní telefon, nevykašlou a nehodí případ do šuplíku. Se synem spolupracovali skvěle. Byli ohleduplní, aby mu psychicky neublížili. Kluk dostal telefon ten rok k svátku a byl z toho hodně špatný. Nic podobného v životě nezažil. Je rád, že se mu vrátil, i když poškozený, ale to dáme opravit. Policii jsme velmi vděční a moc jim děkujeme,“ informovala Vaše Kladno Iveta Smetanová.

Policisté pachatele trestného činu dopadli v dubnu letošního roku, a také našli mobil, který zadržený předtím zahodil. Případ se stal mezi Halou BIOS a Rozdělovem. Chlapec šel s kamarádem domů z hokejbalu, přehrávali si muziku, když k nim náhle přistoupil zhruba čtyřicetiletý muž romského původu a jednomu z nich sebral mobil. Poté zmizel a za nějaký čas se telefonu zbavil. Pachatel měl chlapci říct, že pokud bude křičet, dostane přes hubu. V tom okamžiku to byl také trestný čin vydírání a případ se dostal na kriminálku.
„Provedli jsme operativní šetření a po nějaké době jsme muže vypátrali. Nepřiznal se, ale přes různé metody a poznatky jsme ho usvědčili. Je příjemné, když nám za naši práci přijde někdo poděkovat,“ dodal detektiv, který případ vyřešil, ale nepřál si odkrýt svoji identitu. 

Jan Murárik

smetanovapani

Paní Smetanová děkuje detektivovi z kladenské policie

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

357662289 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...