Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024 svátek má Marek, zítra Oto

Zaměstnanec okradl krajský úřad o téměř dva miliony korun!

Krajský úřad Středočeského kraje podal dnes trestní oznámení v souvislosti se zjištěním podvodného jednání při manipulaci s depozitním účtem kraje. Jedná se o účet cizích prostředků, který není navázán na krajský rozpočet. Trestní oznámení bylo podáno dnes Státnímu zastupitelství v Praze 5.

Na podvodné jednání jednoho ze zaměstnanců Krajského úřadu Středočeského kraje přišla pracovnice účtárny. Neoprávněnou manipulaci s účtem prováděl zaměstnanec, který na tomto úseku krajského úřadu pracoval před několika lety a znal pracovní postupy a manipulaci s účtem. Jeho prostřednictvím, i po svém přeřazení na pracovní pozici v jiném odboru, posílal peníze dvakrát, a to jednou správnému příjemci a podruhé na soukromý účet. Celkem tak krajskému úřadu způsobil škodu ve výši cca 1,9 milionu korun. 

Doba, po kterou se tohoto podvodného jednání dopouštěl, je nyní ve fázi prošetřování. Záležitostí se bude zabývat škodní komise a se zaměstnancem byl okamžitě rozvázán pracovní poměr.  „Pracovník provedl podvodnou, velmi sofistikovanou operaci, které si všimla pracovnice účtárny. Díky té se na celou záležitost přišlo. Důležité je zmínit, že se nejedná o chybu systému. Způsobenou škodu budeme po zaměstnanci vymáhat,“ upřesnila k celé záležitosti ředitelka Krajského úřadu Středočeského kraje Kateřina Černá. 

Okamžitě po zjištění neoprávněné manipulace s účtem byly provedeny nápravné kroky, aby došlo k zamezení další trestné činnosti. Byly zpřísněny kontrolní mechanismy pro účetní operace s depozitním účtem kraje.

Dotčený pracovník byl zaměstnán na pozici ekonoma v odboru dopravy. Na Krajském úřadu Středočeského kraje byl zaměstnán devět let, z toho poslední rok v odboru dopravy. Předchozích osm let působil v účetním oddělení. Právě znalostí procesů z účtárny využil při podvodné činnosti.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

1608348421 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"0","type":"x","order":"2","pct":0,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":33.33,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"2","type":"x","order":"4","pct":66.67,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...