Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024 svátek má Marek, zítra Oto

Šílená matka ohrožovala v Kladně svoje děti

Policisté oddělení hlídkové služby v rámci výkonu služby byli v podvečerních hodinách 13. října vysláni do Štefánikovy ulice v Kladně, kde žena pravděpodobně v podnapilém stavu nebo pod vlivem návykových látek bouchala na dům a křičela, že má doma mrtvé dítě. 

Policisté okamžitě vyjeli na místo oznámení, kde se nacházela již hlídka strážníků MP Kladno. Po příjezdu zaznamenali rozrušenou ženu, držící v náručí novorozence. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o jednadvacetiletou ženu pravděpodobně trpící psychickou poruchou a dvacetidenní miminko. Policisté dále provedli šetření v domě, kde se mělo nacházet mrtvé dítě, což se nezakládalo na pravdě a bylo zjištěno, že se jedná pouze o přelud oznamovatelky.
Vzhledem k tomu, že žena svými nekoordinovanými pohyby s novorozencem v náručí ohrožovala jeho život nebo ublížení na zdraví a stále vyprávěla nesmyslné věty, policejní hlídky se snažily s ženou komunikovat a uklidnit ji. Žena se v tomto stavu  přibližovala k budovám a hrozilo, že dojde k úrazu novorozence. Dvojice policistů z hlídkové služby se za stálé komunikace dostala do její blízkosti a policista opakovaně požádal ženu o pochování novorozence. Žena s tímto jednáním souhlasila a policista si od ní miminko, narozeného v září, převzal bez újmy na zdraví. Následně policisté obvodního oddělení Kladno převzali do péče i druhé dítě této ženy, které bylo umístěno na dvoře v autosedačce. Jednalo se o jedenáctiměsíční batole.

Žena poté začala opět scestně hovořit, napadat svého přítele a pokusila se poškodit sama sebe. Policisté ženu zajistili a byla použita služební pouta. Následně byla předána posádce ZZS, kterou doprovázela policejní hlídky k převozu do kladenské nemocnice. Na základě lékařského vyšetření byla žena převezena do psychiatrické nemocnice.

Obě dvě děti byly bez újmy na zdraví předány pracovnici z odboru sociálně právní ochrany dítěte v Kladně.   

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu ohrožování výchovy dítěte, za který hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody maximálně na dva roky.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

2036931301 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":20,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":20,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"3","type":"x","order":"4","pct":60,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...