Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024 svátek má Jiří, zítra Marek

Předehra hokejového šlágru: poničená kladenská vlajka a 12 zatčených!

V sobotu 2. února  se v Kladně uskutečnilo hokejové utkání týmů HC Rytíři Kladno a HC Motor České Budějovice. Kolem 14.00 hodiny si skupina dvaceti fanoušků z Českých Budějovic zakoupila lístky na utkání a vnikla dvě hodiny před zápasem do nezajištěné haly zimního kladenského stadionu.

Po vniknutí na stadion zde tito neukáznění fanoušci bez užití násilí odcizili klubovou vlajku, na které je podobenka manželky zakladatele Poldi Kladno. Poškozeným je fanklub Rytířů Kladno.

Na základě tohoto oznámení bylo do areálu zimního stadionu okamžitě vysláno jedno družstvo policistů z kladenské pořádkové jednotky pro případ možného vzniku výtržností před hokejovým utkáním. Velitel ihned vyslal i druhé družstvo pořádkové jednotky Kladno k vypátrání skupiny dvaceti fanoušků, a to za účelem monitorování, aby nedošlo k dalšímu narušení veřejného pořádku, ublížení na zdraví a škodě na majetku.

Policisté skupinu výtržníků zaznamenali během několika minut v kladenských ulicích. V průběhu jen krátkého monitorování této skupiny se v ulici Fibichova jeden z fanoušků Českých Budějovic před vozidlem pořádkové jednotky dopustil trestného činu krádeže, a to tím, že strhl z krku klubovou šálu muži, který kolem něj procházel. Policisté podezřelého muže ihned vyzvali, aby svého jednání zanechal, a byl převezen na obvodní oddělení Kladno k provedení prvotních úkonů. Dále byl zajištěn fanoušek z Českých Budějovic, který při policejním úkonu neuposlechl opakované výzvy zakročujících policistů a je podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Neukáznění fanoušci se začali z ulice Fibichova přesouvat zpět k zimnímu stadionu a cestou se snažili svým nevhodným chováním vyvolat bitky mezi nimi a fanoušky Kladna. Pokřikovali nevybíravá a vulgární hesla a provokovali dotazy ohledně klubové vlajky, kterou předtím odcizili ze zimního stadionu. Tato skupinka „fanoušků“ byla neustále pod policejním dohledem. Jakmile se skupina blížila k areálu zimního stadionu, začala jejich agresivita stoupat a opět se pokusili napadnout několik kladenských fanoušků, čemuž bylo zabráněno. Při příchodu před budovu zimního stadionu vhodili do davu několik předmětů, snažili se proklouznout policistům a napadnout jakoukoliv osobu. V tomto agresivním jednání jim bylo vždy okamžitě zabráněno zákrokem policistů pořádkové jednotky. Pak tito „fanoušci“ nevybíravým způsobem ničili dopravní značení a cedule a jejich cílem bylo prorazit policejní kordon a napadnout příznivce HC Rytíři Kladno.

Jelikož agresivní „fanoušci“ z Českých Budějovic nerespektovali několika opakovaných policejních výzev, aby od svého protiprávního jednání upustili a vzhledem k tomu, že neakceptovali výzvy k obnovení veřejného pořádku a zanechání protiprávního jednání, prohlašovali další výhrůžky včetně poškození zaparkovaných vozidel a napadení osob, byl vydán povel k jejich zadržení. Policisté okamžitě skupinu výtržníků zpacifikovali a za pomoci donucovacích prostředků hmatů a chvatů byli ve služebních poutech eskortováni na policejní služebny kladenských obvodních oddělení.

Při policejním zásahu bylo zadrženo celkem 12 podezřelých osob. Jednalo se o muže ve věku od sedmnácti do devětatřicet let. Po provedení policejního šetření byli v podvečerních hodinách téhož dne všichni podezřelí propuštěni na svobodu. Policisté nadále případ prošetřují a 12 mužů je podezřelých z trestného činu výtržnictví a prověřuje se i podezření u některých osob z další trestné činnosti.      

Na základě získaných poznatků a policejní činnosti byla v lesním porostu nedaleko zimního stadionu nalezena policejní hlídkou poškozená klubová vlajka, která byla před hokejovým utkáním odcizena ze zimního stadionu. Vlajka byla vrácena zpět fanklubu Rytířů Kladno.

Policie vyzývá občany, kteří zaznamenali kamerový záznam nebo mají nějaké poznatky k této agresivní skupině fanoušků, aby informace poskytli na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno 974 0873 500 nebo na linku 158.

-PČR-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

61146367 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"0","type":"x","order":"2","pct":0,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":33.33,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"2","type":"x","order":"4","pct":66.67,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...