Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024 svátek má Jiří, zítra Marek

11 let unikal spravedlnosti. Klec spadla v Kladně

Policisté oddělení hlídkové služby v pátek 15. února v rámci výkonu služby prováděli kontrolní činnost v kladenských ulicích spojenou s dohledem na bezpečnost v silničním provozu. Jen několik minut po desáté hodině zaznamenali osobní vozidlo tovární značky BMW, které nejelo zcela plynule při projíždění ulicí Kročehlavská.

Vzhledem k velmi zvláštnímu stylu jízdy policejní hlídka pojala podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Z těchto důvodů se policisté rozhodli vozidlo zastavit a provést kontrolu. Policisté také vyzvali řidiče k předložení všech dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k provedení dechové zkoušky na alkohol a testu na drogy. Řidič doklady nepředložil, neboť je údajně opomenul doma. Provedením dechové zkoušky i testu na drogy byly tyto látky vyloučeny na místě, neboť jejich výsledek byl negativní. 

Řidič poté policistům uvedl svoje jméno i s datem narození, které si muži zákona zkontrolovali. Na základě tohoto šetření policisté pojali podezření, že se totožnost muže nezakládá na pravdě, neboť fotografie uvedeného devětačtyřicetiletého muže v databázi neodpovídala kontrolované osobě. Policejní hlídka několika doplňujícími otázkami ihned zjistila, že uváděné jméno je nepravdivé. Řidič se policistům doznal, že uvedl jiné jméno, neboť v současné době nevlastní řidičské oprávnění. Vzápětí udal jméno dvaapadesátiletého muže a dále uvedl, že v době pořízení fotografie měl dlouhé vlasy i vousy. Důsledná policejní hlídka ovšem při porovnání určitých rysů v obličeji a i přes dlouhé vlasy a zarostlou mužovu tvář měla stále pochybnosti o jeho totožnosti. Vzhledem k neustálému lživému jednání podezřelého a přetrvávajícím nesrovnalostem policisté předvedli muže k prokázání totožnosti na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno, kde s kolegy provedli další šetření a opět ho usvědčili ze lži.

Jakmile policisté odhalili, že se jedná i v tomto případě o další falešné údaje, muž se ke své pravé totožnosti doznal. Důvodem nepravých údajů, které ke své osobě uváděl, bylo jedenáctileté skrývání před nástupem do výkonu trestu. Šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je devětačtyřicetiletý muž z Pardubického kraje, který je od roku 2005 veden v celostátním pátrání a v roce 2008 Okresní soud v Olomouci vydal příkaz k dodání do výkonu trestu za páchání podvodné trestné činnosti. Z policejní služebny byl muž eskortován do výkonu trestu do věznice v Praze. 

-PČR-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

1431223350 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"0","type":"x","order":"2","pct":0,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":33.33,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"2","type":"x","order":"4","pct":66.67,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...