V pozdních hodinách ze čtvrtka na pátek oznámil výpravčí nádraží Kladno Dubí vyděšeným hlasem operačnímu středisku Městské policie Kladno, že v kolejišti se nachází muž, kterého nemůže dostat pryč a za chvíli má přijet vlak. 

Okamžitě bylo jasné, že se jedná o záchranu lidského života, kdy velkou roli hrají vteřiny. Hlídka ihned zapnula modré majáky a vyrazila na místo. Strážníci na nádraží zjistili, že vlak má přijet za pouhé čtyři minuty. Neprodleně se rozeběhli po trati a kousek za zastávkou spatřili v kolejišti ležícího muže. Hlídka muže uchopila a odvlekla z kolejí na bezpečné místo. Muž měl v tomto případě obrovské štěstí, že si ho všiml ostražitý výpravčí nádraží a že vyškolení strážníci na krizové situace pohotově jednali..
Bylo zcela zjevné, že muž je silně podnapilý, a tak byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 3,31 ‰ alkoholu v krvi. Muž nebyl schopen samostatné chůze a vzhledem k okolnostem jeho stavu byla na místo přivolána sanita. Za doprovodu jednoho ze strážníků byl převezen k dalšímu vyšetření do Oblastní nemocnice Kladno.

-MP Kladno-