Na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno se dostavila v odpoledních hodinách dne 20. března poškozená osmdesátiletá žena, která oznámila krádež peněženky.

Seniorka byla na nákupu v obchodním domě ve Štechově, kdy si po vložení nákupu do batohu a tašky také uložila svoji peněženku se zbylou finanční hotovostí do přední kapsy batohu, kterou uzavřela zipem. Po příchodu ke svému bydlišti v Průchově ulici zaznamenala na schodech sedícího mladíka. Seniorka přistoupila ke dveřím a mladík s ní navázal komunikaci s tím, že jí chtěl pomoci dovnitř domu s nákupem. Oslovená žena tuto pomoc odmítla. Mladík byl však neodbytný a stále se k seniorce přibližoval a snažil se jí s batohem a taškou pomoci. Seniorka tuto pomoc razantně odmítla, udělala si svůj prostor holí a zavřela za sebou vchodové dveře domu.
Po příchodu do bytu si sundala batoh a ihned zjistila, že má rozepnutou kapsu na batohu, kde měla uloženou peněženku. Neznámý pachatel ji v nestřeženém okamžiku odcizil. Obsahem peněženky byly doklady a finanční hotovost. Pachatel svým jednáním způsobil seniorce škodu ve výši 1 250 Kč.

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

-PČR-