Dobré poledne, dnes je pátek 29.3.2024 svátek má Taťána, zítra Arnošt

Divadelníci se schůzky s primátorem ani s jednatelkou nedočkali

S nástupem Ireny Žantovské do křesla jednatele Městského divadla Kladno se rozostřená situace v této kulturní instituci neuklidnila. 

Ke klidu podle šéfa kladenských divadelních odborů Tomáš Hrona nepřispívá ani neuskutečněné setkání divadelníků s primátorem Kladna Danem Jiránkem (ODS). "Pan primátor na nás nemá čas a paní jednatelka si ho udělá prý až po sedmém září, kdy má premiéru v plzeňském divadle," konstatoval včera Hron. Členům odborové organizace, ve kterých je v současné době přes sedmdesát procent zaměstnanců divadla, se v základu nelíbí způsob výběrového řízení na pozici jednatele divadla, které bylo vyhlášeno po bleskové výpovědi jednateli Janu Krafkovi v červnu letošního roku. 

Ve včerejším veřejném prohlášení mimo jiných odboráři konstatují: kladenská radnice soustavně ignoruje odborovou organizaci a veškeré pokusy o dialog. Nová jednatelka nastoupila s nedostatečnými znalostmi kontextu kladenského divadla. Již po prvních dnech ve funkci se projevuje, že má velmi slabé povědomí o fungování kladenských divadel včetně ekonomického sektoru, na jehož řádnou správu byla dle města na pozici přijata. Atmosféru v divadle také silně ovlivňuje fakt, že nová jednatelka odmítla seznámit umělecký soubor s představou o budoucím směřování divadla. Na opakované dotazy nám do dnešního dne nebyly sděleny relevantní důvody pro odvolání Jana Krafky. Proto považujeme jeho odvolání za účelové. Divadlo v době, kdy byl Jan Krafka jednatelem, vždy hospodařilo s předem domluveným rozpočtem, jenž byl řádně schválen zastupitelstvem města. Veškeré audity a výroční zprávy byly schváleny radou města. 

Kvůli údajné neústupnosti v jednání ze strany města je ohrožena nová divadelní sezona. Podle našich informací jsou někteří zaměstnanci kvůli tomu rozhodnuti podat výpověď. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1581155262 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...