Dobré poledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024 svátek má Valérie, zítra Rostislav

Výpovědi nekončí. Divadlo je bez dramaturgů

Městské divadlo Kladno v krátké době přišlo o obě dramaturgyně. Včera podala výpověď Kristýna Čepková. Před ním stejný krok učinili umělecký šéf Jaroslav Slánský a dramaturgyně Anna Smrčková. 

Dramaturgyně a režisérka Kristýna Čepková nastoupila jako kmenová dramaturgyně kladenského divadla před třemi roky. Za tři divadelní sezony má za sebou dramaturgii jedenácti inscenací. Mezi nimi nejúspěšnější tituly DONAHA!, Babičku, Hru, která se zvrtla či Jak umřít na rokenrol. 

"Něco budovat a konstruktivně tvořit trvá roky, zničit to lze až překvapivě rychle... Rozhodla jsem se dát výpověď, protože po odvolání jednatele již brzy nebudu mít kolem sebe ani náš tým v čele s uměleckým šéfem, což je pro mě zásadní. Postrádám též atmosféru, ve které bych mohla zodpovědně pracovat a tvořit. Nejsem toho schopná. Naše spolupráce s Janem Krafkou, Jaroslavem Slánským a Annou Smrčkovou byla vždy založena na ochotě, otevřenosti, důvěře a přátelství. Jinak pracovat ostatně ani neumím a nechci. A rozhodně ne v atmosféře strachu a obav, která panuje v divadle v současné době. Nemůžu se podílet na jejím prohlubování a ostatně nemůžu být bez svých kolegů. Pokud by se podařilo situaci zvrátit a vrátit stav divadla personálně, neb duševně to již nejde, před začátek července, výpověď bych stáhla. A museli bychom začít tak trochu znovu od začátku. Je mi velmi smutno, ale současně cítím velký vděk za ty tři roky. My bojujeme, ale doufám, že teď začnou intenzivně bojovat občané Kladna. Je to přece jejich divadlo," uvádí Kristýna Čepková. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

110722062 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...