Dobrý podvečer, dnes je pátek 19.4.2024 svátek má Rostislav, zítra Marcela

Kladenské divadlo hledá uměleckého šéfa

Městské divadlo Kladno prostřednictvím výběrového řízení vyhlásilo konkurz na pozici uměleckého šéfa. 

Současný umělecký šéf Jaroslav Slánský k poslednímu říjnu na této pozici končí. Výpověď podal na začátku září jako nesouhlas s jmenováním současné jednatelky divadla Ireny Žantovské, která vystřídala oblíbeného a úspěšného jednatele Jana Krafku. 

Žádosti uchazečů musí obsahovat kromě základních údajů například koncepci řízení uměleckého souboru činohry a nástin dramaturgického plánu s výhledem tří sezon. Úvahu o poslání činoherního souboru v konkrétních regionálních podmínkách. Motivační dopis. Podmínkou je praxe v divadle minimálně po dobu pěti let, vysokoškolské vzdělání v oboru dramatických umění. Tedy to, co podle některých svědků údajně Irena Žantovská v době jmenování radou města nepředložila. Předpokládaný termín nástupu je první leden 2020 nebo po vzájemné dohodě. Jméno nového uměleckého šéfa by mělo být známé zhruba v polovině prosince. 

Zpráva jako obvykle spustila na sociálních sítích bohatou diskuzi. Z ní vybíráme:

Martin A.: A ejhle, jaká doba na podání přihlášek u jednatele měsíc a tady až do prosince. A tím to jen potvrzení učelové výběrové řízení od neodborníku z radnice. Blahopřeji k takové manipulaci. 

Simona F.: To ta 105. divadelní sezóna hezky začíná?! Schopné lidi vyházet nebo práci tak znechutit, že nechtějí spolupracovat a nyni likvidátorka hledá sobě rovného, ale až po půl roce ... to je rychlost!!!

David R.: Docentka Žantovská Ph.D. to zajisté jako zkušená divadelní harcovnice, za kterou nezůstalo nic než samé úspěchy, zvládne sama a výběrové řízení je tedy zbytečné. Irena na Hrad!!!

Olga M.: Proč Doc. Žantovská vypisuje výběrové řízení ? Vždyť ona je tak schopná, když se všude tolik sama chválí, že to zvládne sama!

Richard M.: No nemám strach, on už se nějaký ten kamarádíček v záloze vždy najde.

Ivan K.: Doufám, že soubor bude také sám aktivní a někoho vhodného kvalitního sám požádá, aby se VŘ zúčastnil. To může vést k dobrému výsledku.

Tom V. H.: Ti, které bychom rádi, za této situace o tom ani neuvažují. A já se nedivím.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

843045158 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...