Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024 svátek má Oto, zítra Jaroslav

Radnice: Krafka v divadle viset nesmí! Žantovská čelí výzvě

Městské divadlo Kladno má za sebou první premiéru nové sezony. V útrobách budovy visí nové fotografie divadelníků. Bez Jana Krafky.

Podobizna bývalého jednatele, byť byl nafocen, nesmí viset vedle kolegů. Zákaz z radnice dorazil divadelníkům ještě před sobotní vernisáží s dodatkem, že pokud se například v nedalekém Centralu uskuteční výstava těchto fotografií, pan Krafka na nic viset může... Jednatele tedy divadelníci položili při vernisáži na stůl. Návštěvníci si snímek mohli alespoň takto prohlédnout, a někteří se  s nín i vyfotili. Ovšem jen chvíli. Jednatelka divadla Irena Žantovská ji nechala "včas" uklidit. Ucelená koncepce fotografií tak dostala citelnou trhlinu i ránu na solar (ukázky z ní viz příloha, pozn. red.). 

V souvislosti s děním v divadle i kolem něj obdržela Irena Žantovská veřejnou výzvu k rezignaci na funkci jednatele (viz příloha). V době konání vernisáže i při děkovačce po úspěšném uvedení premiéry měli divadelníci na sobě trička s nápisem Nesouhlasím! 

V divadle se ze strany "mocných" zjevně Krafkovy stopy zametají, i když navenek má vše v této budově pro návštěvníky působit idylicky. Ostatně název novinky na repertoáru divadla vystihuje atmosféru v něm. Nese totiž název Miluji tě, ale... Podporu našli divadelníci opět na sociálních sítích:

Ila H.: Klobouk dolů. Je to všechno tak absurdní... Hodně špatná "komedie"...  Jsem zvědavá na reakci na tuto výzvu. Informujte.

Jarmila V.: Moc držím palce, děkuji za to, že to nevzdáváte. Jste fakt boží bojovníci. Ještě jednou dík!

Kateřina K.: Stále celému souboru držíme pěsti. Je úžasné, že se nevzdáváte.

Lenka R.: Je někde k mání fotka Honzy? Pokud ano, ráda ji na vernisáž přinesu a budu ji dělat stojan.

Jan Murárik

krafdivadelnici

Divadelníci v den premiéry v tričkách Nesouhlasím a s portrétem bývalého jednatele

krafherec

Herec Jiří Š. Hájek

krafhereckabarbora

Herečka Barbora Janatková

krafhereckajana

Herečka Jana Zenáhlíková

krafverejna

Ukázka z veřejné výzvy

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

886824863 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":20,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":20,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"3","type":"x","order":"4","pct":60,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...