Kladenský bavič a sportovec tělem i duší Lubomír "Čužák" Rys se letos poprvé objeví na pódiu. V klubu Poldofka restaurace U České Lípy uvede tento pátek v osm hodin večer mimo jiných i českého interperta zpěváka Freddie Mercuryho, fotografa Jiřího Hokůva a ještě jednou pokřtí knihu Kladýnko, hokejové návraty 1994 - 2019.

Je to tradiční Decentní večer?
Ne, ne. Jen uvádím hlavní bod večera koncert českého Freddie Mercuryho Jaroslava Břeského a jeho přitelkyni zpěvačku Lucii Třešňákovou. Na začátku pořadu si budu povídat s kladenským fotografem Jiřím Hokůvem a znovu pokřtíme hokejovou knihu Kladýnko. 

Kdy přijdou diváci na váš pořad?
Jen co se dám dohromady po delším marodění. Počítám, že na jaře bych Decentní večer mohl uspořádat. Pozvu baviče Zdeňka Izera, zpěvačku Marcelu Holanovou a Josefa Vágnera. Termín dám včas vědět.

Jste věrný fanoušek Rytířů. Líbí se vám hra extraligovýého týmu?
Moc se mi líbí, že překonávají pesimistické předsezonní prognózy. Podle mnohých měli kluci hrát od začátku o záchranu a oni přitom atakují play off! Netvrdím, že od spodku tabulky nehrozí stále nebezpečí, ale já věřím, že extraligu budou hrát i další sezonu. Tým maká jako celek. Přesto vyzdvihnu jména Jágr, Vampola, Austin a Godla. Bez nich bychom tolik bodů neměli...

Jan Murárik