Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024 svátek má Soňa, zítra Taťána

Kubův fejeton. Karta, či hotovost?

Musím se přiznat, že já jsem si hodně oblíbil placení bezhotovostně, konkrétně kartou. Je to rychlé a pohodlné. Ale ne vždy.

Kartou, mobilem, chytrými hodinkami či nálepkou. Bezhotovostních způsobů platby je mnoho a jsou velmi oblíbené. V naší republice tyto platby převládají. Sám platbu kartou jednoznačně upřednostňuji před hotovostí. Je to jednoduché, pohodlné a rychlé. Pokud vše funguje...
Pár dnů před Štědrým dnem jsem se přesvědčil, že mít u sebe při placení pouze kartu není nejchytřejší. Vrcholila vánoční horečka, lidé vzali obchody útokem a utráceli jako smyslů zbavení. Ovšem platební terminály takový nápor nezvládaly. Proto mě polil studený pot, když jsem suverénně přiložil kartu a ono nic. Podruhé zase nic. Potřetí zase nic.. Lidé za mnou nervózně podupávali či pokašlávali. Trvalo několik dlouhých minut, než mi prodavačka oznámila, že terminál je přetížený a platba kartou není možná. Co teď?
V hotovosti jsem dal dohromady 17 korun. Ještě mi tři sta chybělo. S trapným pocitem jsem běžel k nejbližšímu bankomatu a u toho nadával na tyhle bezkontaktní vymoženosti, které jsou k ničemu vždy, když je nejvíc potřebujete. Zlaté bankovky v kapse.

Jakub Beznoska


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1350699602 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...