Dobré dopoledne, dnes je úterý 16.4.2024 svátek má Irena, zítra Rudolf

Vynikající Romance pro křídlovku v podání kladenského divadla

Premiéra Romance pro křídlovku v kladenském divadle se blíží. V těchto dnech herecký soubor ladí ve hře poslední detaily. Vaše Kladno jednu ze závěrečných zkoušek dnes navštívilo s kamerou. Nenechte si ujít sobotní premiéru. 

Básník František Hrubín napsal Romanci jako romantický příběh jednoho léta. Na konci šedesátých ho zpracoval režisér Otakar Vávra v nadčasový a dosud ceněný filmový snímek. Po zhlédnutí pouhé zkoušky souboru kladenského divadla musíme smeknout nad způsobem práce režiséra Miroslava Hanuše. Jejím výsledkem je síla romantiky, na jejímž konci nechybí slzy. 

"Je to krásný jednoduchý příběh a v jednoduchosti je síla. Jde o ojedinělé zpracování předlohy, které jsme dosud od otevření nové budovy divadla neuvedli. Kromě hereckých výkonů stojí za zhlédnutí nádherná scéna i hudební doprovod křídlovky," zve umělecký režisér divadla Jaroslav Slánský. "Já jsem slzu uronila a myslím, že citliví diváci, se smyslem pro poezii, ji uroní také," dodává dramaturgyně Kristýna Čepková.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

798565111 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"32","type":"x","order":"1","pct":55.17,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"26","type":"x","order":"2","pct":44.83,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...