Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024 svátek má Marek, zítra Oto

V Ateliéru bude číst Bára Lišková

Máte rádi Báru Liškovou, líbí se vám její fejetony, povídky, či vás zaujaly její hokejové reportáže? Pak si nenechte devatenáctého května v devatenáct hodin ujít literární večer v kladenské vinárně Ateliér. 

Báro, co od vás hosté uslyší?
Předně bych chtěla říci, že se jedná o setkání literárně činných lidí a hostů z okolí Kladenska, kteří se jednou za čas veřejně scházejí v Ateliéru. Já tam vystoupím se svým autorským čtením vůbec poprvé (usmívá se). A co tam představím? Ještě přesně nevím, ale určitě to bude o lásce, jelikož téma večera je Máj, lásky čas i nečas. 

Našim čtenářům jste nejvíc známá svými trefnými fejetony. Jakou největší zkušenost jste za ten více než rok jejich pravidelného publikování ve Vašem Kladně udělala?
Když jsem nepsala pravidelně, hledala jsem témata v takových těch zcela běžných věcech. Ovšem při pravidelném psaní zjistíte, že si inspiraci musíte najít ve všednosti dnů a víc přemýšlet, jak co napsat. Získala jsem úplně jiný pohled na podněty kolem nás. A pravidelné publikování fejetonů ve Vašem Kladně mi otevřelo v tomto směru dveře do dalších médií. 

Přemýšlíte třeba o knize fejetonů či tištěné publikaci s některým z literárních útvarů?
Jeden mám právě za sebou. Napsala jsem bakalářskou práci, a to byl pro mě hodně těžký literární útvar. A protože budu možná pokračovat magisterským studiem, mám o další psaní postaráno (směje se). Baví mě psát povídky, s těmi jsem také kdysi začínala. Takže jestli někdy, tak snad jedině knihu povídek.

Od fejetonů a povídek jste si odskočila na sezonu k hokeji a psala pro nás velmi čtené reportáže z domácích utkání Rytířů. Jak se na svoji sportovní novinařinu díváte s odstupem?
Zpočátku to pro mě bylo hodně těžké. Musela jsem se na hokej začít dívat úplně jinýma očima, než když jsem předtím sedávala v hledišti a koukala se hlavně na svého přítele Davida Růžičku, i když jsem samozřejmě držela palce celému týmu Rytířů. Do psaní reportáží s nadhledem jsem se ale nakonec dostala poměrně rychle. A zpětně jsem za tuhle zkušenost ráda, i když jsem to ze začátku chtěla vzdát. 

Jak se vám líbila sezona v podání Rytířů?
Sezonu Rytířům hodnotím vesměs pozitivně. V první lize se dostali dál než v předešlých sezonách a hlavně na nich byla vidět vůle a bojovnost něco dokázat. A i zvenčí na mě jako tým působili dobře a sám David potvrdil, že tak skvělou partu v Kladně dlouho nezažil. A velmi dobře jsem si rozuměla také s partnerkami spoluhráčů. 

Studujete Mediální studia na pražské Metropolitní univerzitě a váš přítel minimálně sezonu v Kladně hrát nebude. Jak váš společný život vidíte do budoucna?
Jestli budu dál studovat, budeme mít nejspíš vztah na dálku, a když se na další studia nedostanu, tak se náš vztah přizpůsobí dalším okolnostem. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

798441879 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":20,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":20,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"3","type":"x","order":"4","pct":60,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...