Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024 svátek má Marcela, zítra Alexandra

Pojďte na Kladinu, přispějete postiženým dětem

Kladenský divadelní soubor Kladina sehraje ve čtvrtek v Městském divadle Kladno benefiční představení na podporu Korálku a konta nadace Pošli srdce Hynkovi. Šéf souboru Jiří Homola považuje takovou akci za samozřejmost.

Co vás vedlo k tomu, založit loni tradici benefičního představení pro postižené děti?
Doslechli jsme se, že v Korálku mají problémy sehnat peníze na obyčejný školní výlet. Tak jsem rozhodl, že budeme pořádat benefiční představení a výtěžek jim věnujeme. A než jsme loni uspořádali první představení, tak jsme ke Korálku přidali podporu Konta Hynek, malého chlapce ze Slaného, který utrpěl vážný úraz a jehož nákladná léčba je nad finanční síly rodičů. 

Kolik jste napoprvé vybrali?
Hráli jsme loni v dubnu Sborovnu v Divadélku a byl plný dům. Přišlo asi dvě stě lidí. Vybrali jsme přes patnáct tisíc korun a rozdělili jsme peníze každému po osmi tisících. Lidi byli nadšení, prý se to moc líbilo.

Proč jste letos pro benefici zvolili velký prostor Městského divadla?
Divadlo nám své prostory pro benefici nabídlo gratis a my jsme poctěni. Zahrajeme mírné drama Bivak a věříme, že opět návštěvník odejde spokojený.

Kolik korun podle vašeho odhadu vyberete?
Vyprodáno, tedy přes tři sta obsazených míst, asi úplně nebude, ale věřím, že loňských dvě stě prodaných lístků překročíme. Pokud ještě nějaké jsou, tak je mají v Městském informačním centru na pěší zóně. Pojďte se ve čtvrtek v sedm hodin večer na nás podívat a přispějte na dobrou věc. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1105957221 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"34","type":"x","order":"1","pct":55.74,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":44.26,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...