Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024 svátek má Marcela, zítra Alexandra

Desáté Malé kladenské Dionýsie odstartovaly!

Včera se rozběhla první část divadelního maratonu, který byl po léta součástí velké divadelní slavnosti zvané MALÉ KLADENSKÉ DIONÝSIE. Ta je obnovena po šestileté pauze a diváci, kteří zítra, 30. 6., přijdou do zrekonstruované divadelní budovy, se mají nač těšit.

Během tzv. Nominačního večera (či spíše odpoledne) byly vylosovány tři soutěžní týmy složené z herců Městského divadla Kladno a Divadla Lampion. Družstva povedou režiséři Jiří Š. Hájek, Braňo Mazúch a Martin Vokoun spolu s dramaturgyněmi, inspicienty a pod patronátem tří čestných kapitánek, jejichž jména zatím nezveřejníme. Stejně tak vylosovaná témata a žánry. Právě ta jsou určující pro příštích 48 hodin, během kterých musí týmy nazkoušet krátké divadelní představení. Diváci pak budou hlasovat, která inscenace se jim líbila nejvíce a vítězný tým získá legendární Stanleyův pohár! To vše v doprovodu tří moderátorů, kterými jsou letos za MDK Jaroslav Slánský, Miroslav Večerka a Jakub Hubert z Lampionu.

V parku vedle divadla čeká diváky bohatý doprovodný program, bude se zpívat, tančit, opékat prase a pivo i nealko poteče proudem. Když ještě prozradíme, že celý letošní ročník se ponese v duchu kultovní soutěžní show Pevnost Boyard, není nad čím váhat. Přijďte v pátek do divadla, nudit se určitě nebudete. Těšíme se na vás!

Vaši kladenští divadelníci  


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1115787641 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"34","type":"x","order":"1","pct":55.74,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":44.26,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...