Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024 svátek má Marek, zítra Oto

Uriah Heep zdraví Kladno! Dny města vyvrcholí koncertem legendární kapely

Potvrzeno, legendární rocková skupina světového formátu Uriah Heep se do Kladna těší. Její členové s pohodou sobě vlastní pozdravují všechny Kladenské prostřednictvím videa, které na žádost Vašeho Kladna zaslali městu. Uriah Heep zasáhnou především střední a starší generaci fanoušků pravého rocku, mezi které patří také primátor Kladna Milan Volf.

Kdy jste „Uriáše“ slyšel poprvé?
Nejprve musím říct, že rocková muzika je jedním z mých koníčků. Já mám nejslavnější dobu Uriah Heep spojenou s mým věkem mezi deseti až patnácti roky. Spolu s Black Sabbath, Deep Purple a Led Zeppelin patřili do mé čtveřice rockových kapel, které jsem miloval. A mám je rád dodnes. Pro mne, a věřím, že i pro další Kladeňáky, je vystoupení Uriah Heep v Kladně splněním hudebního snu, vidět tyhle bardy tvrdé muziky na vlastní oči a stát přitom kousek od nich (usmívá se).

Jak se takové legendy dostanou do Kladna?
V konkurenci Prahy to je skutečně hodně těžká práce. Ale když tomu věnujete veškeré úsilí, zjistíte, že tyhle kapely vůbec nejsou pro Kladno nedosažitelné. Mnohdy jsou, a to je třeba příklad právě Uriah Heep, i finančně dostupnější než například některé známé české kapely. 

Měli Uriah Heep náročné požadavky v zákulisí svého vystoupení?
Velmi mile mne překvapilo, že to jsou skromní kluci. Jediné, na čem lpí, je bezlepková dieta. 

Legendy sedmdesátých let vystoupí těsně před slavnostním ohňostrojem. Před nimi ovšem vystoupí legendy československé hudební scény Hana Zagorová a Darina Rolincová. To znamená, že i letos se městu podařilo na Sletišti vyvážit hudební scénu…
Hana Zagorová je respektovaná česká hudební legenda a Dara Rolinc má stále své kouzlo i početné publikum. Letošní Dny města se po hudební stránce jistě zavděčí drtivé většině návštěvníků. 

Jan Murárik

Foto: archiv UH

uriahprimator

Primátor Milan Volf plní hudební sny starým i mladým rockerům

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

1511544181 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":20,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":20,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"3","type":"x","order":"4","pct":60,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...