Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024 svátek má Rostislav, zítra Marcela

Midifest představí středočeské folkaře, zakončí jej Žalman a spol.

Kladenské kino Sokol čeká v sobotu 7. října první ročník festivalu Midifest. Během odpoledne a podvečera se na něm představí devět hudebníků a skupin z různých měst středních Čech, kterým je blízký žánr folku. Vrcholem bude večerní koncert kapely Žalman a spol.

„Rádi bychom v Kladně založili tradici festivalu, kam se budou pravidelně sjíždět středočeští hudebníci. Ti jsou často známí ve svých městech, nemají ale moc příležitostí hrát jinde a oslovit tak nové publikum. A to bychom chtěli změnit,“ říká Alžběta Bitnarová z pořadatelského spolku Kino žije.

Festival by měl být každý rok zaměřen na jeden hudební žánr, pro letošní ročník to bude folk a jeho odvozeniny. 

Návštěvníci se tak budou moci těšit třeba na irskou či skotskou hudbou inspirovanou muziku kapel Melissa (Kutná Hora), Isara (Mladá Boleslav) či dua Pe & Pe (Příbram), jazzověji laděné písně hořovické skupiny Půl dechu do měchu, teskné i skočné melodie Elišky Sýkorové (Český Brod), dua Michal Bystrov & Vojta Kouřimský nebo energickou Simonu Klímovou (Slaný). Chybět samozřejmě nemohou ani kladenští hudebníci zastoupení Michalem Kobersteinem a Danem Vojtíškem.

Závěr dne bude patřit jedné z nejvýznamnějších postav české folkové scény Pavlu Lohonkovi Žalmanovi a jeho kapele. „Jsme rádi, že hned první ročník Midifestu zakončí takhle skvělý hudebník. Doufáme, že většina lidí přijde na festival už odpoledne a Žalman pro ně bude skutečná třešnička na dortu,“ láká návštěvníky Bitnarová.

Vedle hudby bude po celé odpoledne možné ochutnat či zakoupit produkty od výrobců ze Středočeského kraje – od sýrů a uzenin až po med nebo marmelády.

Pořádání Midifestu finančně podpořil Středočeský kraj a město Kladno.

 

Kompletní program festivalu, sobota 7. 10. 

14:00 Isara (Mladá Boleslav)

15:00 Půl dechu do měchu (Hořovice)

16:00 Daniel Vojtíšek (Kladno)

16:20 Michal Koberstein (Kladno)

16:50 Eliška Sýkorová (Český Brod)

17:20 Michal Bystrov (Praha) + Vojta Kouřímský (Dolní Břežany)

18:00 Melissa (Kutná Hora)

18:50 Pe & Pe (Příbram)

19:30 Simona Klímová (Slaný)

 20:30      ŽALMAN A SPOL.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

93677182 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...