Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024 svátek má Rostislav, zítra Marcela

Portless Henry D.: Na Kladno se moc těšíme

Velmi očekávaný kladenský koncert skupiny Portless (úterý 14. 11., 19.00 h.) se, stejně jako dvě jejich alba, neobejde bez hostujícího rapera, který si říká Henry D. 

Jste raper s africkými kořeny, co vás jako muzikanta přimělo žít v Praze a ne například ve Státech či v Británii?
Do Prahy jsem přijel studovat a po úspěšném absolvování vysoké školy jsem se pustil do muziky. Prošel jsem různými projekty a dnes jsem, dá se říct, zkušený raper, textař a zpěvák, pořád zamilovaný do muziky.

Před devíti roky jste vydal sólové album, nyní jste součástí alba kapely Portless. Jak jste se z vašeho pohledu dali dohromady a co ve vaší spolupráci funguje nejlépe?
Dali jsme se dohromady u prvního alba Portless, kdy mě přes Terezu Černochovou pozvali kluci na hostování u jedné skladby. No, a asi jsme si zřejmě padli do oka. Od té doby proběhlo mnoho koncertů i dalších věcí, a dnes už máme v podstatě ofiko společnou desku. Baví nás to.

V Kladně při své premiéře zahrajete v bývalé strojírenské hale. Měníte hudební projev s prostředím koncertu? 
Vůbec ne. Máme vymakaný a našlápnutý program, kterému je těžký odolat v jakémkoli prostředí (směje se). Však uvidíte.

Mají se lidé na koncertu na něco speciálně zaměřit?
Řekl bych, že na všechno. Je úplně nový zvuk a nový projev kapely ve srovnání s první deskou. Ale lidem, kterým se líbily staré pecky Support Lesbiens, si také přijdou na svý. Na Kladno se moc těšíme.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

796337042 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...