Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024 svátek má Marcela, zítra Alexandra

Anežka Rusevová zve do cely. Umřít smíchy stojí za její návštěvu!

Populární herečka Městského divadla Kladno Anežka Rusevová (31), známá nejen z prken, která znamenají svět, ale také z mnoha televizních seriálů, exceluje před oponou hned v několika skvělých inscenacích. Nyní na sklonku roku doporučuje zhlédnout v malém sále Umřít smíchy a my se s doporučením přidáváme.

Proč si vybrat Umřít smíchy?
Mezi svátky a novým rokem je čas pohody, příjemné nálady a k té patří i kulturní zážitky, návštěva divadla. K takové atmosféře se velmi hodí komorní inscenace, jakou Umřít smíchy je. Nejde sice o klasický komediální žánr, to ale neznamená, že se diváci nepobaví. Určitě má inscenace dvou hereček v cele co říct a podle mého není od věci se i v tomto období trochu zamyslet.

Dokážete si po všech reprízách Umřít smíchy představit, jak se chovat ve vazební cele? Přežila byste v ní?
Představit si život v cele svým způsobem vlastně musím, jinak bych se do role špatně vcítila (usmívá se). Samozřejmě mě napadlo, jaké to asi musí být, a ty představy se určitě úplně neshodují s realitou, neb jsem nikdy v cele nepobývala a věřím, že se nikdy o téhle realitě ani nepřesvědčím.

Kromě herectví máte ve svém životě zkušenosti i s moderní gymnastikou. Dají se v cele využít prvky moderní gymnastiky?
Tak leda na protáhnutí se (směje se). Ale moje postava v inscenaci bývala krasobruslařkou a já v cele předvádím taneční kreace. 

Na co byste diváka ještě do kladenského divadla pozvala? 
V nejbližší době na velmi navštěvovanou komedii Mnoho povyku pro nic, ve které hraji hlavní roli Beatricie, a také na mou srdcovou záležitost, Romanci pro křídlovku. 

Nejbližší inscenace s Anežkou Rusevovou v Městském divadle Kladno:

21. 12. Mnoho povyku pro nic

28. 12. Umřít smíchy

31. 12. Silvestrovské představení EXPOp 67

Jan Murárik

Foto: Tomáš Glasberger

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1583456626 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"34","type":"x","order":"1","pct":55.74,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":44.26,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...