Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 28.3.2024 svátek má Soňa, zítra Taťána

Bubeník Drahovzal: Přijeďte za Anopheles do Verneřic

Po smutné události ve skupině Anopheles loni na podzim zaplnil volné místo bubeníka. Muzikant a soukromý optik Martin Drahovzal v rozhovoru pro Vaše Kladno vypráví o souznění v kapele a zve na nejbližší koncert. 

Proč jste v Anopheles? 
Loni na podzim náhle zemřel Pavel Volf, který v Anopheles bubnoval celou dobu působení kapely. Chlapi přemýšleli co a jak dál. Znám je všechny spoustu let, tu muziku mám rád a tak jsme se domluvili, že se naučím repertoár na tradiční vánoční divadélko. Mezitím hledali nového bubeníka, protože jsem ještě souběžně hrál v další kapele. Jak jsme zkoušeli, začínalo to dávat docela smysl a na mě začali tlačit, abych zůstal na stálo. Koncert se myslím vydařil, chlapi byli moc spokojení, publikum také, tak jsme si plácli a stal jsem se novým stálým bubeníkem Anopheles.

Čím vás kapela chytla za srdce?
Její hudba mi žánrově sedí. Navíc chlapy dlouho znám, takže jsme si sedli i po lidské stránce. To je myslím velmi důležité, aby byla prostě pohoda. Všichni to jsou výborní muzikanti, což mě určitě posunulo v hraní dál. Doufám, že se mi podařilo přinést do kapely novou chuť do další práce.

Kde vás v nejbližší době uslyšíme bubnovat?
Máme teď za sebou pár pěkných akcí, jako čarodějnice ve Švermově, festival Okoř se šťávou a naposledy to byly pivní slavnosti ve Velké Dobré. V nejbližší době nás čeká Svatoanenská pouť ve Verneřicích a o posledním prázdninovém víkendu máme možnost zahrát na Dnech města Kladna. Na podzim v listopadu bude výroční koncert k oslavě 40. narozenin skupiny Anopheles, kde bude vystupovat i několik hostů, bývalých členů kapely. A na závěr roku přijde tradiční vánoční divadélko.

Jan Murárik

bubenik

Martin zapadl do kapely na jedničku

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1283154208 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...