Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024 svátek má Rostislav, zítra Marcela

Tomáš Kočko: Na KladFest vezeme pohanskou desku

Se svým Orchestrem získal muzikant Tomáš Kočko dvakrát cenu Anděla za album roku. Když se tenhle Moravák už objeví v Kladně, tak jde hrát do Dundee Jamu, který si oblíbil. A o nadcházejícím KladFestu (14. – 15. září) přijedou s Orchestrem hudebně poblahopřát klubu k jeho dvacetinám.

Co se vám okamžitě vybaví, když se řekne Kladno? 
To je to město! Kde se každoročně vmáčkneme do Dundee Jamu a hraje se, zpívá a v rámci možností aj tancuje! Paráda!

Na co se můžou návštěvníci vašeho koncertu těšit, co všechno zahrajete, co pro ně máte nachystáno? 
Nemůžeme nezahrát zbojné písně lidu moravského - pod nohy aj do srdce - a samozřejmě muziku z naší aktuální řadové desky VELESU protkané pohanskou tématikou. 

Jak vnímáte letošní festivalové léto, vystupujete pravidelně na open air festivalech?
Léto bylo opravdu horké! Letos poprvé jsem zažil pocit, že to nedám. V 17.00 hod. před Goranem Bregovićem, v nepředstavitelné výhni, 90 minut, čůrky potu po celém těle, infarktový stav. Zkoušel jsem jet jen na půl plynu, ale to prostě nejde!  Věděl jsem, že jsem pod tónem, ale bránice mě nechtěla poslouchat, hlavou letí změť myšlenek o předčasném ukončení, zároveň si nadávám do srabů a máček a do toho zpívám text písně a snažím se správnými akordy ji harmonicky doprovodit na kytaru. Dole pod jevištěm už byly připraveny dvě zdravotnice, bo předkolapsový stav byl už zjevný. Nakonec jsme dohráli až do konce…Tohle už nechci zažít. No, a pak odjedu do Beskyd na chalupu, pookřeju a jedu se škvařit zase. Ještě, že máme ty Beskydy a tu chalupu!

Jan Murárik

Foto: Klub Na Rampě

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1103767900 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...