Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024 svátek má Vojtěch, zítra Jiří

V divadle se zkouší "na plné pecky"

Sezona v Městském divadle Kladno je v plném proudu! Hraje se téměř každý den, počet diváků stoupá, s velkým úspěchem se setkala Noc divadel, která proběhla 17. listopadu, a divadlo má za sebou od září už tři premiéry (u diváků čím dál oblíbenější Babičku, grotesku Rána pod pás a dvě aktovky Václava Havla Audience & Protest). Čtvrtá a pátá premiéra na sebe nenechají dlouho čekat! Diváky jistě navnadí, že v obou případech se bude jednat o komedie.

Režisérka Věra Herajtová (Absolvent, Oskar a růžová paní) se tentokrát pustila do žánru situační komedie v nesmrtelné klasice oblíbeného Neila Simona APARTMÁ V HOTELU PLAZA, která bude mít premiéru 8. prosince. Ve třech úsměvných povídkách o lásce a vztazích se můžete těšit na Zuzanu Mixovou a Miroslava Večerku, Anežku Rusevovou a Miloslava Tichého, Janu Zenáhlíkovou a Jana Krafku. Tři komorní příběhy odehrávající se vždy s odstupem patnácti let spojují stálí "obyvatelé" luxusního hotelu - pokojská a poslíček, které hrají Barbora Hron Vovsíková a Viktor Zavadil

Minulý týden začala zkoušet také druhá parta pod režijním vedením Jaroslava Slánského. Pracují na inscenaci komediálního hitu HRA, KTERÁ SE ZVRTLA, který se zrodil v roce 2012 v Londýně z nespoutané fantazie a smyslu pro humor tří mladých herců. Jsou jimi Henry Lewis, Jonathan Sayer a Henry Shields a jejich hra od té doby doslova oblétla svět. Jedná se o bláznivou komedii, ba dokonce frašku o amatérském divadelním souboru, který se snaží odehrát premiéru klasické anglické detektivky ve stylu Pasti na myši, ale jejich úsilí pracuje spíše proti nim a inscenace se jim doslova rozpadá pod rukama. Podaří se jim dohrát hru do konce, než spadne poslední opona?  Na jevišti budou řádit Kristina Sitková, Michal Maléř, Jan Krafka, Jiří Š. Hájek, Vladimíra Benoni, Tomáš V. Hron, Matěj Vejdělek a hostující Ondřej Volejník, kterého mohou diváci znát z televizního seriálu Ulice a někteří možná ještě pamatovat z Divadla Lampion, kde byl před lety v angažmá. Kladenské divadlo uvede tento komediální exkluzivní titul v české premiéře 2. února 2019. Vstupenky budou k mání již brzy.

Kristýna Čepková
Foto: Tomáš Glasberger 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

2138218749 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"0","type":"x","order":"2","pct":0,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":100,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"0","type":"x","order":"4","pct":0,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...