Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024 svátek má Taťána, zítra Arnošt

Premiéra Hry, která se zvrtla se blíží

Inscenaci podle Henryho Lewise, Jonathana Sayera a Henryho Shieldse Hra, která se zvrtla uvede Městské divadlo Kladno (MDK) s Mischief Worldwide Ltd., The Mischief Theatre Production, a to v české premiéře, už tuto sobotu večer. 

Hra, která se zvrtla je bláznivou komedií o nelehkém inscenování pravé anglické detektivky. Objevuje nebývale vtipné možnosti divadla na divadle. 

„Fenomén jménem Hra, která se zvrtla se zrodil v roce 2012 v Londýně. Tři spolužáci, později zakladatelé veleúspěšného Mischief Theatre, kteří spolu studovali herectví na londýnské akademii, společně vymysleli a nazkoušeli skutečnou bombu. Stvořili originální divadelní frašku založenou na nekonečné sérii nešťastných příhod a trapasů, které se mohou přihodit snad jen během divadelního představení. To, co známe třeba z Fraynovy slavné komedie Bez roucha (Za scénou) je zde znásobeno a dovedeno ad absurdum. Zároveň jde o „nechtěnou parodii“ klasické anglické detektivky ve stylu Agathy Christie, kterou ovšem samotní herci berou smrtelně vážně a lpí na všech nazkoušených detailech, ač jim osud hází klacky pod nohy prakticky po celé představení. Tento střet vážnosti a groteskní komiky považuji na celé hře za vůbec nejvtipnější," říká Kristýna Čepková, dramaturgyně MDK, a pokračuje: "Není divu, že se Hra, která se zvrtla stala celosvětovým diváckým hitem, posbírala několik prestižních cen, byla přeložena do více než dvaceti jazyků a dosáhla rekordních úspěchů jak na West Endu, tak na Broadwayi. Kladenské divadlo bude první, které hru uvede u nás.“ 

Hrají: Kristína Sitková, Ondřej Volejník, Matěj Vejdělek, Jan Krafka, Tomáš V. Hron, Michal Maléř, Jiří Š. Hájek a Vladímíra Benoni.

-red-

zvrtplakat


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

874005487 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...