Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024 svátek má Marcela, zítra Alexandra

„Kulisák“ Šamulka má ve hře hned dvě úlohy

Stát se součástí party jevištních techniků neboli „kulisáků“ Městského divadla Kladno znamená stát se občas i součástí inscenací. Takovou zkušenost má nyní také technik Fedor Šamulka (22). 

V současné době stále kladenská parta techniků neboli kulisáků hledá mezi sebe nové parťáky. Co přivedlo do kladenského divadla mezi kulisáky vás?
Před sezonou v roce 2017 mě mezi ně přivedla zvědavost a chuť tohle dělat. Vždycky mě lákalo pracovat pro film nebo divadlo. Do kladenského divadla jsem se dostal úplně náhodou díky známému, který mi dohodil kontakt. Stačil jeden telefonát, krátký pohovor a byl jsem přijat (usmívá se). 

Převládá ve vás z téhle práce nadšení?
Převládá, i když je to práce jak fyzicky, tak časově někdy nesmírně náročná. Naštěstí naše parta funguje dobře. Jsou v ní dobré vztahy, můžeme se na sebe spolehnout. Nechybí ani legrace. 

Na kolika scénách jste se už podílel jako technik?
Přestal jsem je počítat. Minulou sezonu se jich na mě jako na nováčka nahrnulo víc, teď už jich tolik není, ale pořád je práce dost. 

Máte za sebou i premiéru na jevišti. Vystupujete v roli policisty v inscenaci Past. Zaskočila vás nabídka zahrát si divadlo?
Nezaskočila, jsem za ni rád. Nějaké zkušenosti s hraním, většinou epizodních rolí, jsem od roku 2013 sbíral v České televizi nebo v zahraničních televizních produkcích. Jednou jsem se mihnul i v čínském filmu, jen nevím, kde skončil (směje se). 

V sobotu vás čeká další výstup na jeviště, a to ve Hře, která se zvrtla. Koho v ní představujete?
Jevištního technika, neboli zkráceně kulisáka. Moje role je zde řekl bych menší než v Pasti, ale také je hlavně o mimice a gestech. Ovšem tentokrát mám k postavě ještě na starost především část ovládání speciálních efektů, takže už několik týdnů pečlivě studuji scénář, do kterého si dělám časové poznámky. Jde o českou premiéru, kterou by si diváci rozhodně neměli nechat ujít. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

2078893415 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"34","type":"x","order":"1","pct":55.74,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":44.26,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...