Víkendový festival loutkového divadla Amplion se kvapem blíží. Už zítra se dveře kladenského Divadla Lampion otevřou všem dětem i dospělým. 

Kromě soutěžních inscenací můžete v rámci festivalu Amplion navštívit několik doprovodných akcí. Zítra od sedmi hodin večer zahraje kapela Žampion, složená z herců souboru Divadla Lampion. Uslyšíte největší hitovky z lampioňáckých pohádek a také jejich vlastní divoké songy, které nenechají žádné dítě v klidu. 

V sobotu od 13.30 hodin se ateliér divadla promění v hernu pro děti a rodiče. Workshop Veduty performerů Venduly Bělochové a Honzy Tomšů  je poutí hmatatelným prostorem krajiny a rozvíjí dialog s divákem na základě intuitivního přístupu každého ze zúčastněných. Od 17.00 hodin zahraje legendární kapela Bombarďák. Těšte se na koncert  plný divokých písní a ztřeštěných tanečků okořeněných interaktivní komunikací s dětským divákem. Jednoduše punk pro děti i dospělé.

Poslední den festivalu, v neděli, od tří hodin odpoledne v ateliéru Lampionu rozvinete svou kreativitu na výtvarném workshopu s Bárou Krejčířovou. V této festivalové dílně si vytvoříte vlastní loutky nebo rovnou celé divadlo z papírové krabice.

-red-