Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024 svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Kladenský kytarista Jarda Tauber se hlásí od protinožců

Známý kladenský kytarista Jaroslav Tauber, člen kapely Plán B, vyrazil po americkém turné se zakladatelem Olympiku Petrem Jandou k protinožcům do Austrálie a Nového Zélandu. Mezi hraním a koupáním v moři si našel čas k rozhovoru pro Vaše Kladno. 

Na podzim jste již s Petrem Jandou absolvoval turné v USA. Nabízelo se tedy rovnou, že společně vystoupíte i v Austrálii a na Novém Zélandu? 
To vyloženě ne. Já věděl, že Petr má jet na tour do Austrálie a na Nový Zéland, ale také jsem věděl, že je to koncipováno jako rodinná dovolená. Přál jsem si to, ale nechal jsem to osudu. Ten zapracoval a jednoho večera v Praze v baru jsem náhodou potkal promotéra turné Petra Vítka (mj. také Kladeňák), se kterým se nějakou dobu znám. Nabídl mi, abych se na tour přidal a Petr Janda souhlasil také.

Jak si užíváte vystupování s Petrem Jandou? 
To si užívám velmi. Vždy si uvědomuji, že je to velká osobnost naší hudby. Je to inspirující.

Jaký ohlas mají vaše společná vystoupení mezi tamními Čechy? 
Musím přiznat, že moc příjemný. Vždy jsem trochu nervózní, jak mě lidé přijmou. Většinou totiž nevědí, že na koncertě bude s Petrem ještě někdo, ale pochvalují si to. Je to podobné jako v Americe. Mám z toho radost.

Máte čas navštívit v Austrálii a Novém Zélandu nějaká zajímavá místa? 
Ano, i když celkem hodně cestujeme. Zéland byl kouzelný a momentálně si užíváme teplého počasí v Sydney.

Kde všude jste již hráli a jaká vystoupení vás ještě čekají? 
Hráli jsme v Adelaide, Melbourne, Aucklandu, Queenstown, Sydney a ještě nás čeká Brisbane.

Plánujete nějakou další spolupráci? Případně co chystáte po návratu do Čech? 
Myslím, že se opět něco společného objeví. Co konkrétně, to předbíhat nebudu. Já osobně plánuji hlavně dodělat novou muziku, na které pracuji, aby se mohlo začít jezdit s novým materiálem! Přeji si, aby se vše bezvadně vydařilo a úspěšně se navázalo.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

288772538 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"0","type":"x","order":"2","pct":0,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":100,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"0","type":"x","order":"4","pct":0,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...