Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024 svátek má Taťána, zítra Arnošt

Sólo Jirky Hokůva. Mám pro strach naděláno

Zpravidla večer usedáme se ženou před barevnou placku DVBT2 a pouštíme si strašidla, rozumějte tomu tak, jakože televizní zpravodajství.

Po hodince se zvedáme z gauče a jdeme snít hororové sny. Někdy se to povede, že stihneme spoustu mrtvol, návdavkem soud s lobbistou a dvěma zloději, nějaká ta autonehodička, ztracené dítě a někde v nekonečné dáli povodně. Ani nemluvím o kolektivním dlouhodobém virusbání. To jsme se nabáli do foroty. Akumulovaný strach, nejlepší třaskavina. Na Zdraví!!! 
Ale třeba včera bylo katastrofální sucho. Všude. Půda puká. Bude žízeň a zdražování vody. Tomu už leckde šli naproti. A do toho rostou houby. Bojím se, že nám lžou. Houby houby v suchu. Katastrofální. Nebo, že by řachlo zase někde nějaký jádro. Po tom rostou houby jak po dešti i když je sucho. A toho bych se teprve bál. 
Nechci se dál bát, ale bojím se s tím přestat. Bál bych se totiž, co by bylo, kdybych se přestal bát. Bojím se všeho, co mě patřičně vydatně nevystraší. Neměli bychom se ale bát přestat se bát. Bál bych se, že bychom velmi hazardovali s vlastním i cizím strachem. A nečumte furt na tu bednu jako já, vždyť tam straší. Jako u mě ve věži.

Jiří Hokův

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

514556565 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...