Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024 svátek má Taťána, zítra Arnošt

Fejeton Kuby Beznosky. Shánění dárků

Ano, i v létě je někdy potřeba shánět dárečky pro děti. Samozřejmě, že ne k vánocům, nýbrž na dětský tábor. Tyto drobnosti poté slouží jako odměny pro děti za jejich aktivitu či jako ceny v soutěžích.

Moji známí již několik let pořádají dětský tábor u Malé Skály v Českém ráji. Jedná se o malý, spíš rodinný tábor v krásné přírodě. Stačila jedna návštěva a věděl jsem, že tam chci jezdit taky. Ovšem jako dítě mě do oddílu nechtěli... Zřejmě proto, že mi táhlo na třicet.  Ale byl ze mě vedoucí. Což byl masakr. Proto jsem posléze jezdil na tábor jen na pár dnů jako návštěva či "děvečka pro všechno". Ono je totiž na táboře práce dost a dost. Letos ale na mě překvapivě žádná funkce nezbyla, a tak jsem od hlavní vedoucí dostal bojový úkol - sehnat pro děti dárky či věcné ceny do soutěží. Super. Netušil jsem, jak na to. Ale prý mám prořízlou hubu, tak to zvládnu, říkali... Jediné, co mně napadlo, že bych mohl nezávazně oslovit pár firem z Kladna a okolí, a poprosit, zda by nám nechtěly nějakými drobnostmi přispět. Těmi drobnostmi jsem měl na mysli například propisky, samolepky, klíčenky a podobné maličkosti, které ale dětem udělají velikou radost.
Postupně jsem obeslal necelou třicítku firem a institucí a každé zvlášť popsal, co po nich žádám. Nedělal jsem si iluze, že na tyto maily vůbec někdo zareaguje, přece jen - o sponzorský dárek se žádá nejspíš trochu jinak. K mému překvapení mi firmy začaly odpovídat. A k mému ještě většímu překvapení v drtivé většině kladně! Takže jsem posledních čtrnáct dnů strávil psaním mailů a zpráv, telefonováním, občas vysvětlováním a nakonec objížděním firem nebo přebíráním balíků. Můj prvotní, trochu bláznivý nápad nakonec dopadl naprosto úžasně. Z necelé třicítky oslovených firem se ozvala většina a přispěla skoro polovina. Navíc se přidali i někteří známí, takže dárečků pro děti máme opravdu spoustu, děkujeme! Děti budou mít radost. Moc si tohoto přístupu vážím, ukázalo se, že lidé nebo firmy rádi přispějí na dobrou věc i v této nelehké době. Nakonec ještě maličkost. Jelikož je léto v plném proudu a je čas dovolených a odpočinku, tak se s vámi na nějaký čas rozloučím. Budu pár týdnů mimo civilizaci nabírat síly. Ale po prázdninách se k psaní fejetonů rozhodně vrátím. Přeji Vám krásné léto!

Jakub Beznoska


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

244966801 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...