Dobrý podvečer, dnes je úterý 16.4.2024 svátek má Irena, zítra Rudolf

Měkkouši pod stromečkem

Jako malé děti jsme je pod stromečkem neměly rády. Někdy nás dovedly až k slzám.

Řeč je o měkkouších - měkkých dárcích, které často skrývaly pletený svetr od babičky, vytahané tepláky po starším bráchovi, nemožné triko s Batmanem, když my jsme jasně chtěli triko s Mickey Mousem nebo dokonce trenýrky... Měkké dárky prostě byly průšvih.
Čím jsem starší, tím mám měkkouše radši. Vlastně je mám nejradši. Největší radost mi udělají ponožky a trenky, protože tohoto zboží mám v průběhu roku nedostatek... Trenky se mi zřejmě srazí či co, takže je za chvíli nemůžu obléknout a hrozně mě škrtí pytlík, prostě typický kulohryz. Proto se často drbeme mezi nohama (ženský ani netuší, jak moc je to nepříjemný). A ponožky, to je kapitola sama pro sebe. Buď mi doma straší, a to bláznivé strašidlo mi ponožky krade ( to by byl těžký fetišista křížený s prasátkem), anebo mi je žere pračka. Dobrou chuť. Takže často doma hraju ponožkové pexeso - vysypu šuplík s ponožkami a hledám dvě stejné. Už jsem dost slevil a hledám alespoň podobné... Je to napínavá hra, ale často prohrávám.
Proto se ohromně těším na narozeniny či vánoce, kdy s radostí ohmatávám dárky a hledám měkkýše. Takže milé dámy - i měkkouš dokáže vykouzlit úsměv na tváři.

Jakub Beznoska

A jak jsme na tom my ostatní? Z diskuzí pod příspěvkem na sociálních sítích vybíráme:
E. K.: Mám to úplně stejně. Dostala jsem dvě pyžama a jsem uspokojena zase na rok. A ponožkových sirotků už doma máme celou bednu.
H. S.: Loni syn tak dlouho otravoval, že nemá ponožky....že jsem mu jich nadělila 50 a balila po páru...tak řval...no super aspoň mám ponožky, ale zas nemám slipy. Dostal je letos.
M. K.: Manžel byl dneska z měkkouše nadšený. Dostal bundu s kožešinovou podšívkou.
J. Š.: Můžeme udělat ponožkovou burzu. My pro jistotu kupujeme všechny stejný jen v několika velikostech. Ale když je vyperu často nosím tzv. patěnky a muj syn podkolenky.
I. H.: Já taky celý rok vyhlížím vánoce právě kvůli ponožkám. Jako dítě jsem nesnášela, když jsem dostala pod stromeček ponožky, teď si o ně přímo říkám. Naše zlatá babička nám vždycky nadělí zásobu na celý rok. Jinak ponožkové pexeso doma hraju taky a taky jsem rezignovala a dávám dohromady alespoň podobné. I když ono teď v zimě není vidět když je ponožka každá jiná.

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1992562672 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"32","type":"x","order":"1","pct":55.17,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"26","type":"x","order":"2","pct":44.83,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...