Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024 svátek má Marek, zítra Oto

Bářiny "Liškoviny". Když chmel roste z betonu

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (22), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

 

Když chmel roste z betonu

Existuje velká spousta zklamání. Můžete se zmýlit v člověku, sami v sobě, může vás zklamat určitá představa. Ale není to nic proti tomu, jaké zklamání teď prožíváme nejen ve Velké Dobré...

V úterý večer jsem si zběžně listovala Kamelotem, když tu mi zrak spočinul na jedné ze stránek. Týkala se pivních slavností, které se úspěšně konají vždy v květnu na letišti u Velké Dobré. Sama za sebe, za celou svou rodinu, všechny své sousedy a kamarády musím říci, že jsme tuhle akci prostě milovali. Nejen kvůli pivu, i když nutno dodat, že právě tento festival mě tak trochu převychoval (aneb jak se z holčičky „tati, jak to můžeš pít, to je hrozně hořký” stala dívka „jo, dam si řezaný”). Především však šlo o tu skvělou atmosféru, setkání s lidmi a dobře tedy, i o to zatracené pivo.

V první chvíli jsem se tedy zaradovala, že bude další ročník a v hlavě už spřádala plány. Ale radost brzy odpadla. Festival se údajně z krásné louky přesouvá na náměstí Starosty Pavla. Z trávy na beton. To si snad dělají legraci?

Když pominu možné komplikace, které mohly samozřejmě během organizací nastat, přijde mi to jako to nejhorší možné rozhodnutí o umístění festivalu (pokud tomu ovšem můžeme stále ještě říkat festival, protože se asi shodneme, že festival, kde si nemůžete sednout na deku do trávy, není festival). A proč si myslím, že to bude letos zklamání?

1. Vezměte pět lidí a přesuňte je z bytu 3+kk do garsonky. Takhle to bude s prostorem i na festivalu.

2. Moře lidí = nemožnost pohnutí.

3. Jak jsem již psala, deku budete muset nechat doma. A nikam jinam si nesednete, protože bude všude plno.

4. Opijte chlapa močopudným pivem a najednou už vám nebude stát frontu na Toi Toi. Na louce je to jedno, ale na náměstí budou muset po skončení akce umývat pár výloh.

5. Opilci a jejich šikovnost. Kapitola sama o sobě.

6. Už to nebudu mít 400 metrů od domova.

Ale ač se mi to nelíbí a věřím, že se stále najde pár dalších lidí, co dávají přednost přírodě před betonovým královstvím, těším se. Nebylo by totiž žádné umění nadávat a zkazit si kvůli tomu jinak příjemný den. Protože věřím, že vždycky nejvíc záleží na člověku, jak se k situaci postaví. A já už mám docela žízeň, co vy?


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

518227045 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":20,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":20,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"3","type":"x","order":"4","pct":60,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...