Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 18.4.2024 svátek má Valérie, zítra Rostislav

Bářiny "Liškoviny. Pracovní kolektiv

Každou sobotu se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou (23), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha vystudovala mediální obor, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Pracovní kolektiv

Tak mi skončily prodloužené prázdniny. A upřímně jsem za to neskutečně ráda. Jsem totiž ten typ člověka, který potřebuje ve svém životě nějaký rytmus, řád. Být dlouho doma je totiž neskutečně fajn. Ale týden, dva, tři. Pak už nastává totální dezorientace všeho. Ze čtvrtka máte pátek, z pátka sobotu. A čím déle to trvá, tím jsou dny rozházenější.

Nechci tu ale mluvit o chvílích bez školy či práce. Chci mluvit o tom, jaké to je, nastoupit do naprosto neznámého prostředí a hlavně kolektivu. Každé začátky jsou totiž neskutečně těžké a dost často vám to okolí příliš neulehčí. Protože jsem osobně toho názoru, že kromě platu a dalších důležitých faktorů je obrovsky důležité také zázemí. 

Během dvou měsíců jsem měla možnost porovnat dva pracovní kolektivy. První jsem opustila po čtrnácti dnech, jelikož jsem odmítla býti součástí pomlouvání každého, kdo jen na chvíli opustí místnost. Chybělo mi prostředí, ve kterém bych se mohla během práce bez výčitek zasmát, odlepit od monitoru a prohodit pár slov s kolegy, kteří jsou i v práci stále ještě lidmi. A to jsem zde bohužel nenašla…

Ve druhém kolektivu mám za sebou právě první týden. A ještě stále jsem plná dojmů. Dojmů, které mě donutily se do práce těšit. Zjistila jsem totiž, co to opravdu znamená rodinná firma. Ten pojem totiž v sobě ukrývá naprosto nejvíc, co vám může práce dát. Spokojenost, fajn kolegy, se kterými se rádi uvidíte i kdekoli jinde, zázemí a především lidskost. 

P. S.: A jelikož se sliby mají držet, nesmím zapomenout jmenovat kolegyni týdne. Protože ačkoli mi lepí cedulky na záda a veřejně mě šikanuje na sociálních sítích, jsem zatraceně ráda, že mám po levačce právě ji. 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1776525816 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...