Dobré ráno, dnes je pátek 19.4.2024 svátek má Rostislav, zítra Marcela

Bářiny "Liškoviny". Návrat krále

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou, kladenskou fejetonistkou a glosátorkou, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

liska

Návrat krále

Když jste v něčem dobří, myslím tak dobří, že necháváte všechny ostatní za svými zády, budete nejlepší. A pokud vydržíte býti nejlepší tak dlouho, že se vaše jméno otiskne do paměti světa, stanete se legendou…

Netuším, co se za poslední týden stalo ve světě, nevím, jestli se od svého znovuzvolení už ukázal Zeman na veřejnosti, či co jiného se odehrává na domácí půdě. Jedna informace totiž přehlušila všechny ostatní. Přiřítila se jako vlna tsunami a zatopila všechny informační kanály až po okraj. Hokejový svět se zbláznil, Kladno se zbláznilo. 

A to všechno má na svědomí jeden jediný člověk. Jeden, na první pohled naprosto obyčejný, muž, který se nespokojil s vrozeným talentem. Muž, kterému nestačilo být prostě a jednoduše dobrý. Proč taky, když věděl, že může být mnohem víc. Že když zatne zuby a naučí se milovat bolest, stane se vzorem pro všechny malé dříče na světě. A ono se mu to opravdu podařilo. Stal se legendou nejen ve svém vlastním sportu. Stal se vzorem vůle a odhodlání.

A teď je tady. Na dosah ruky pro všechny své rodáky, kteří sledovali svého krále řadu let jen přes televizní obrazovky a snili svůj sen o jeho návratu. Sen o tom, že chytnou za ruku svého malého syna a hrdě řeknou: „Podívej, to je ten slavný Jarda Jágr!“ A pak budou společně hypnotizovat každičký jeho pohyb a ještě dlouho po hře probírat svůj sportovní zážitek. 

Když se v historii vraceli králové do svých rodných zemí, znamenalo to velkou slávu. Do Kladna se právě takový hokejový král vrátil a sláva? Ta je to možná ještě daleko větší!

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

315484903 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"33","type":"x","order":"1","pct":55,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":45,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...