Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024 svátek má Marcela, zítra Alexandra

Bářiny "Liškoviny". Jak přežít fotbalové mistrovství

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou, kladenskou fejetonistkou a glosátorkou, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

liska

Jak přežít fotbalové mistrovství

Tak nám opět začalo mistrovství světa ve fotbale. A zatímco muži jsou více než nadšení, domlouvají hromadné sledování vybraných utkání, rezervují místa v hospodách a stávají se na pár týdnů opět elitními trenéry a pivaři současně, ženy už tak nějak tuší, že jim začíná období trpělivosti.

Přitom ale docela zbytečně. Fotbalové mistroství totiž není pro ženy nějaké období, které se musí nějakým způsobem přetrpět, ale spíše určitou spásou. Jen si to většinou vůbec neuvědomujeme.

No podívejte se, kdy jindy máte tolik prostoru sama na sebe? Kdy jindy máte tolik možností, například propašovat domů nové lodičky i s kabelkou? Kdy jindy si můžete v tak krátkém intervalu zajít bez výčitek ke kadeřníkovi, na kosmetiku, manikúru, masáž atd.? A už vůbec se nebudeme bavit o čase, který vám zbývá na kávičku, či víno s přítelkyněmi. 

Ano, možná se po týdnu setkáte s nějakou rýpavou poznámkou, nebo se ta malá lež „to není nový, to jsme přece kupovali spolu“ úplně nevyvede. V takovou chvíli se však nesmíte nechat rozhodit a raději zahájit rychlou a účinnou ofenzivu. Všechny přece víme, že nejlepší obrana je útok. Proto neleníme a po celou dobu mistrovství si vedeme soukromou inventuru času, který stráví muž hospodě či u televize a počtu piv, které během toho vypije. To vše vynásobíme dvakrát a s pořádnou dávkou hysterie odprezentujeme při prvních poznámkách.  Vsadím se, že to nebude chtít mužské pohlaví dál rozebírat. 

Možná mi teď některé řeknete, že byste velice rády využily všechen ten čas pro sebe. Ale buď máte moc práce, nebo jste zkrátka matkou na plný úvazek. A tak to prostě nejde. Uvědomte si ale, že i tak vám pořád odpadá péče o jedno starší, přerostlejší a poněkud chlupatější dítě. A to je přeci samo o sobě někdy neskutečná úleva…

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

367891179 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"34","type":"x","order":"1","pct":55.74,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":44.26,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...