Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024 svátek má Marcela, zítra Alexandra

Bářiny "Liškoviny". V kempu

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou, kladenskou fejetonistkou a glosátorkou, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

liska

V kempu

Ještě před půl rokem by mě absolutně nenapadlo, že se ze všech těch hotelů a dobrých restaurací přesunu plynule na čtyři dny do kempu. Já! Člověk, co rozlišuje denní a noční krém, nepřežije dva dny bez umytých vlasů a po vyndání kontaktních čoček netrefí do dveří, natož pak do vlastního stanu. 

Nějakým zázrakem jsem ale opravdu hodila ve středu třicetikilovou krosnu na záda, připnula na ní karimatku, spacák, stan a ve značném předklonu odklopýtala na hlavní vlakové nádraží. Směr: konec světa - Ostrava. 

Pokud přeskočíme čtyřhodinovou cestu, ve které je započítána i technická závada vlaku a hodinové čekání mezi lesy a poli, nastal první problém až při stavění stanu. Vybrat totiž v kempu dobré a hlavně strategické místo na zakotvení je poměrně složitá věc.

„Tady je to pod kopcem, sem nateče voda až bude pršet.”

„Tady budou večer hrozně courat lidi.”

„Tady to bude smrdět, to je kousek od ,tojtojek’.”

Takže jsme po půlhodině dohadování se vybrali místo s enormním výskytem pavouků a škvorů, což jsme samozřejmě zjistili až poté, co se nám ze stanů stalo hmyzí království. Netřeba dodávat, že tři z pěti trpíme arachnofóbií. Nebo alespoň jsme trpěli. Teď už je těch fóbií nejspíš mnohem víc. Například fóbie z přeplněné „tojtojky”, probuzení ve stanu o vnitřní teplotě třicet pět stupňů Celsia a nemožnosti dobít si telefon.

Na druhou stranu je někdy moc fajn a hlavně potřeba takhle vypnout. Zahodit nažehlené sukýnky, nechat doma na vaně všechny ty kupící se lahvičky a další nesmysly a spokojit se pouze s tím, co se vešlo do krosny. 

Stoprocentní komfort totiž nejde udržovat věčně. Jakmile si na něj totiž člověk zvykne, zapomene, co vlastně má. Neuvědomí si, že koupelna s věčně teplou vodou není nic samozřejmého, že měkká postel je zázrak světa a splachovací toaleta vynález století.

Tak se nebojte na chvíli někam vypadnout. Vystoupit z komfortní zóny. Odjet někam mimo všechno, co znáte. Bude to jiné a bude to hlavně velice fajn.


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1963917614 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"34","type":"x","order":"1","pct":55.74,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"27","type":"x","order":"2","pct":44.26,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...