Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024 svátek má Soňa, zítra Taťána

Bářiny "Liškoviny". Kde a s kým

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou, kladenskou fejetonistkou a glosátorkou, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

liska

Kde a s kým

Když se na sklonku prázdnin zrodil nápad o společné dovolené, čekala jsem naprosto cokoli. Cokoli od absolutní ponorky, co se dostaví už v první polovině týdne, po naprosto skvěle (a až trochu podezřele) strávené dny u moře. V první řadě jsem si ale opravdu poměrně dlouho myslela, že vůbec nikam neodjedeme.

Původně jsme totiž měly jet dvě. Dvě kamarádky, které pojí od patnácti let stejný smysl pro humor, pokud se tomu tedy dá tak vůbec říkat, láska k teplu, dobrému jídlu a vínu a také spousta dalších věcí, které spojí opravdu jen dvě spřízněné duše. 

A tak jsme hledaly a vybíraly a byly jsme, co se času týče, poměrně v klidu. Přeci jen jeden dvojlůžkový pokoj se sežene vždycky. Jenže postupně se naše dámská jízda začala měnit v genderově vyváženou skupinu a tak jsme koncem července začali opravdu hledat kromě dámského „dvojlůžáku“ ještě jeden pánský. A přesně tady nastal problém. Skloubit totiž čtyři hlavy, čtyři názory, čtyři odlišné představy o ideální dovolené do jedné, to bylo prakticky i teoreticky nereálné. A tak vždycky padl nějaký návrh, rázem byl zamítnut, hotelů ubývalo a zvolený termín se pomalu blížil.

Ale světe div se. Během jednoho horkého dne, na zahradě u notebooku, se přeci jen vše podařilo. A my tomu pořádně nemohli uvěřit ještě ani v letištní hale.

Čemu však nedokážu uvěřit ještě teď, pár hodin po příletu, je fakt, jak celá dovolená proběhla. Bez hádek, bez ponorek, bez nudy, bez jakýchkoli jiných ALE. Žádný den nebyl prázdný, ačkoli byl prakticky stejný, žádná chvíle nebyla zbytečně dlouhá a všechno, naprosto všechno, co jsme si naplánovali, dopadlo přesně podle plánu. Až to celé vypadalo chvílemi trochu podezřele.

A tak mi kromě opálené kůže a do krve sežehnutého spodního rtu dal tenhle týden jednu ohromně důležitou věc. Ukázal mi totiž, že někdy opravdu nezáleží na tom, kde člověk je, ačkoli my si tedy vybrali krásné místo. Jsem si ale naprosto jistá, že bychom mohli být kdekoli jinde a všechno by bylo stejně fajn. Protože pravá podstata skvělé dovolené je pouze a jedině na lidech. Můžete tak jet klidně pod stan, do luxusního hotelu – skutečný počet hvězdiček se ale projeví úplně někde jinde…

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

354759781 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...