Dobré poledne, dnes je pátek 29.3.2024 svátek má Taťána, zítra Arnošt

Bářiny "Liškoviny". "Slunečné" Alpy

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou, kladenskou fejetonistkou a glosátorkou, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

„Slunečné“ Alpy

Následující řádky jsem měla psát v Alpách. Jako každý rok, i letos jsem totiž odjela o jarních prázdninách s rodinou a přáteli na hory. Jenže místo nedělního návratu jsem už v pátek večer usínala ve své posteli a marně se snažila pochopit, co děláme špatně?

Řeknu vám to asi takhle. Pokud máte na horách rádi sluníčko, umrznutý manšestr a zároveň se nepotřebujete na teploměru dívat na mínus dvacet stupňů, rozhodně se s námi nikdy nevydávejte na zimní dovolenou. Už dávno mám totiž takové malé podezření, že se můj otec jmenuje ve skutečnosti Mrakomor. Za celou historii našeho lyžování si totiž nevzpomínám na týden, kdy se alespoň na jeden, dva dny absolutně nezatáhlo. Jenže oproti letošku to nebylo vůbec nic…

Letos jsme se na počasí totiž pokusili vyzrát. Kam jinam totiž odjet než do střediska, které se pyšní nejvíce prosluněnými dny v kalendářním roce. Kam jinam než na místo, kterému se přímo říká „slunečné Alpy“. Nutno podotknout, že dlouhou dobu to vážně vypadalo slibně. Ještě čtrnáct dní před odjezdem neukazovaly radary ani mráček a web kamery nezvládaly tu modrobílou intenzitu pomalu vysílat. Jenže čím víc se blížil náš týden, tím víc se to začalo kazit. 

Pokud už tedy jedete na hory s vědomím, že to nejspíš nebude ideální, věříte, že všechno ostatní ideální bude. Nebylo. Z luxusního čtyřhvězdičkového hotelu se vyklubal tzv. „kinder hotel“, navíc někde v Tramtárii. Na recepci, v jídelně, v baru, u bazénu – všude pobíhaly skupinky ječících dětí, takže veškerý klid a odpočinek byl rázem ta tam. Třešničkou na dortu byly pokoje, které jsme od sebe měli skoro kilometr, a navíc absolutně neodpovídaly standardu, který hotel nabízel. Zklamání pokračovalo i u absolutně chaotické večeře, ze které si bratr odnesl vinou číšníka mastný flek na kalhotách, a bohužel vyvrcholilo následující ráno, kdy jsme, připraveni a natěšeni na svah, zjistili, že se vinou větru nedá lyžovat. 

Abych to celé shrnula. Za celých pět dní jsme nakonec lyžovali dvakrát. A kdybychom neodjeli domů o dva dny dříve, řekla bych, že ze sedmi. Silný vítr, mlha, sníh, déšť, ne zrovna ideální hotel – všechno bylo letos špatně. Vydali jsme se za nemalé peníze do těch nejslunnějších míst, jaká v Alpách údajně jsou a odjížděli nejzklamanější za poslední roky.

Na druhou stranu, všechno má přeci i svou pozitivní stránku. A tou v tomto případě je, že příští rok už to může být snad jen lepší! 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1068334385 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...