4Tenoři v Kladně: Marian Vojtko vzpomíná na Aquapark a fanynky

V sobotu rozezní prostory kladenského kostela Nanebevzetí Panny Marie hlasy čtyř skvělých pěvců v seskupení 4Tenoři. Vaše Kladno exkluzivně vyzpovídalo jednoho z kvarteta, muzikálovou hvězdu Mariana Vojtka (48).

Co se vám vybaví, když se řekne Kladno?
Město blízko Prahy, ve kterém jsem několikrát vystupoval, a pak se mi okamžitě vybaví, že jsme do Kladna jezdili s jednou mých mnoha přítelkyň do Aqauparku, když byl nový.

Žádný hokej, žádný Jágr?
Ne. Já nějak hokej ani jiné sporty nesleduji. Moc se o to nezajímám. Tudíž Kladno nemám spojené s ničím jiným než s vystupováním a koupáním se v Aquaparku. A taky nesmím zapomenout na své fanynky z Kladna. Vždycky po každém koncertě v Kladně mi připravily v nějaké restauraci hostinu. A to nejenom v Kladně samotném, ale na různých koncertech nebo muzikálech mimo Kladno, kde se ke mně hlásí a říkají, odkud jsou. Kladenské publikum je úžasné.

Na které písně v podání 4Tenorů se v sobotu v kostele nejvíce těšíte?
Moc rád mám písničku Dny zázraků a přání. Jsem spokojený, že jsme ji opět zařadili do našeho repertoáru. Zazpívám sólo písně Stín katedrál a Panis Angelicus, sice bez dětského sboru, ale i tak se těším. Od kolegů zazní Purpura, Ave Maria, Otčenáš z muzikálu Bídníci, Když z hor zní zvon. Prostě bude vánoční nálada (usmívá se).

Zůstanete po vystoupení na rozsvěcení kladenského vánočního stromu?
To si samozřejmě nemohu nechat ujít! Rozsvícení vánočních stromků od malička miluju. Pod rozsvíceným stromečkem jsem doma pokaždé ležel a rozjímal. A jelikož mne v neděli čeká Fantom Opery, tak půjdu v sobotu brzo spát.

Jan Murárik
Foto: archiv MV

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí