Mimořádná Rada města Kladna rozhodla jmenovat koordinačního pracovníka magistrátu pro záležitosti týkající se humanitární krize související s válkou na Ukrajině.

Město Kladno po oslovení místní ukrajinskou komunitou mimo jiné zajistilo ubytování pro děti z dětského domova Čerkasy v MŠ Vrchlického a pro prchající matky s dětmi vyčlenilo druhé patro Sport Hotelu Sletiště včetně zajištěného zázemí, stravování a dalších nutných potřeb. V současné době jsou městské ubytovací kapacity vyčerpány. 
ČSAD Kladno po vzájemné dohodě poskytlo pro tyto uprchlíky možnost organizované dopravy na místo. Město Kladno podpořilo studentskou sbírku zdravotnických potřeb a léků SPŠS a OA Kladno, z rozpočtové rezervy byl na pomoc uprchlíkům a související aktivity v Kladně vyčleněn milion korun.

Informace a důležité odkazy
Pomáhej Ukrajině – centrální místo neziskových organizací, kde můžete nabídnout svou pomoc: www.pomahejukrajine.cz.

Informační rozcestník Středočeského kraje - přehledné informace pro uprchlíky. 
www.kr-stredocesky.cz/web/urad/pomoc_ukrajine  

Jak postupovat, na koho se obrátit v otázce víz, zdravotního pojištění pro cizince, ubytování,  psychologické pomoci apod.: 
Informace pro občany Ukrajiny - www.mvcr.cz  

Vše o zaměstnávání občanů Ukrajiny
Ministerstvo práce a sociálních věcí - www.mpsv.cz 

Úřad práce - www.uradprace.cz  

Rozcestník Ministerstva vnitra:
www.nasiukrajinci.cz  

Finanční a materiální sbírka Velvyslanectví Ukrajiny v Praze:
(Seznam přijímaných materiálních darů je průběžně aktualizován)
facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia  

Konkrétní nabídky na ubytování ideálně hromadného typu se stravováním můžete posílat na e-mail Správy uprchlických zařízení MV: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Centrum na podporu integrace cizinců
http://www.integracnicentra.cz/kladno/

Dobrovolnické centrum Kladno, z.s.
Dobrovolnické centrum Kladno.
Kontakty: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: 774333207.

-red-