Dozvuky zastupitelstva: Opoziční politik málem zastavil rekonstrukci zimáku

Na 16. zasedání kladenských zastupitelů zaznělo několik návrhů opozičních politiků, nad kterými zůstává rozum stát.

Od požadování desítek milionů korun pro držitele pobytových víz v Kladně až po zastavení části investice do zimního stadionu. A právě tento návrh, připomínající sabotáž, nás zaujal ze všech nejvíce.
Václav Šubrt, bývalý člen hnutí ANO 2011 a ekonomický náměstek exprimátora Jiránka, v současné době politicky nezařazený, vyslovil návrh, aby město zastavilo výstavbu třetího patra zimního stadionu a ušetřilo tak několik desítek milionů korun. Primátor Milan Volf zastupitele upozornil, že je jeho myšlenka nejen na úrovni žáka základní školy, ale že byl členem rady města, která hlasovala pro patro navíc. Kvůli tomu se musela zvednout střecha stadionu, čímž se navýšily výdaje na rekonstrukci o desítky milionů korun. Pokud by střecha zůstala podle původního projektu, město by ušetřilo bezmála čtyřicet milionů korun. Nehledě na rychlejší postup rekonstrukce.
Zřejmě krátká paměť zastupitele Šubrta a jeho snaha o zviditelnění se v novém volebním období působila na zastupitelstvu až tragikomicky. Jak primátor také podotkl, kdyby zastupitelé návrh bývalého městského ekonoma přijali, rekonstrukce stadionu by se mohla na dlouhou dobu zastavit...
V závěru svého vystoupení Václav Šubrt řekl, že čeká své „voprání“ v místních denících a měsíčnících. Tak tedy dočkal jste se.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí