Město, jako každý rok, investuje do svých sportovišť nemalé prostředky. Také letos veřejnost ocení nejen ty viditelné investice. S ředitelem Sportovních areálů města Kladna (SAMK) Františkem Burešem jsme si povídali o novinkách.

Zastupitelé schválili rozpočet města pro tento rok. Poznají návštěvníci městských sportovních areálů jeho sílu?
Největší letošní investici Sportovních areálů města Kladna poznají až návštěvníci letního koupaliště u Sletiště. Kdo bude chtít, zaplave si v bazénu z nerezu (usmívá se). V oddechové zóně dostane úplně novou podobu minigolf i se stánkem s občerstvením. Z menších investic dojde na opravu toboganů. Kde je to nutné, instalujeme úspornější osvětlení, v Kladenské sportovní hale položíme v šatnách nové linoleum, nafukovací hala v Brjanské ulici potřebuje výměnu fólie. Na Vavřinci zrekonstruujeme koupelny, u tenisových kurtů SK vznikne přístřešek na bioodpad. K tomu nás čekají desítky drobnějších, nicméně neméně důležitých investic. Myslíme na všechny sportovce, aby jim u nás bylo příjemně.

Z nových sportovišť vznikl za tribunou na Sletišti TeqBall. Kdy dojde k jeho zprovoznění?
TeqBall zprovozníme teď na jaře, jenom datum, vzhledem k počasí, upřesníme. Určitě by k tomu mělo dojít nejpozději začátkem května.

V zadní části areálu, budujete novou oddechovou zónu s hracími prvky pro děti. Využijí ho návštěvníci v brzké době?
Vysadili jsme v ní trávník a musíme počkat, až se chytí. Zóna proto bude nějakou dobu opáskovaná, aby na ni nikdo kvůli trávníku zatím nešlapal.

Sletiště je oblíbeným místem pro velké akce. Na které z velkých se můžeme těšit do léta?
SAMK po covidové pauze opět uspořádá čarodějnice pro děti, s městem a Labyrintem se budeme podílet na velkolepém Dni dětí, do kterého zapojíme i trampolíny. Standardně SAMK pomáhají pořadatelům s dalšími akcemi, s atletickými či hasičskými závody, když zmíním ty největší na jaře. Věřím, že se sportovcům i návštěvníkům u nás bude opět líbit.

Jan Murárik