Strážníci v akci: Podezření z trestného činu, nasazená pouta a žena mimo vozík

O víkendu řešily hlídky městské policie v ulicích Kladna nejen krádeže a zdrogovaného řidiče, ale také pomáhaly. 

V sobotu upoutal pozornost hlídky řidič, vyjíždějící z náměstí Svobody. Na vozidle mu nesvítila zadní světla a při odbočování nedal znamení o změně směru jízdy. Strážníci řidiče zastavili a vyzvali ho k předložení dokladů, potřebných k řízení motorového vozidla. V centrálním registru řidičů bylo lustrací zjištěno, že muž za volantem nevlastní řidičský průkaz. Strážníci řidiče vyzvali, aby setrval na místě a přivolali hlídku Policie České republiky. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Jinak tomu bylo u testu na omamné a psychotropní látky. Ten vyšel pozitivně, a tak si celý případ převzali k dalšímu šetření. To samé vozidlo a stejného řidiče hlídka zastavila z důvodu spáchání dopravního přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu znovu v neděli krátce po půlnoci. I tentokrát byla dechová zkouška negativní, test na omamné a psychotropní látky pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Muže, podezřelého ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, si opět převzali přivolaní policisté k dalšímu šetření.
V sobotu večer přijal operátor tísňové linky kladenských strážníků oznámení od ostrahy jedné z prodejen potravin, že zadrželi pachatele krádeže. Hlídka na místě zjistila muže, který odcizil z prodejny zboží v hodnotě vyšší jak jeden tisíc pět set korun. Na výzvu k přeložení dokladů totožnosti muž sdělil, že nemá žádný doklad u sebe a totožnost sdělil strážníkům ústně. Protože lustrací nebylo možné mužovu totožnost ověřit, bylo mu hlídkou sděleno, že bude převezen na obvodní oddělení Policie České republiky. To se muži nelíbilo a začal se s hlídkou hádat, že se ničeho nedopustil a se strážníky nikam nepojede. Když chtěl z místa odejít, strážníci mu v tom zabránili za pomoci donucovacích prostředků a byla mu nasazena pouta. Na obvodním oddělení policie pak byla zjištěna totožnost muže a jeho přestupek hlídka vyřešila v příkazním řízení.
V neděli po jedenácté hodině večerní přijali strážníci oznámení o rušení nočního klidu. Hlídka vyjela na místo do ulice Vodárenská. Jak se ukázalo, v bytě byli pouze dva muži, ale svou zábavou rušili všechny okolní nájemníky. Majitel bytu na výzvu hlídky předložil své doklady totožnosti až ve chvíli, kdy mu strážníci po opakovaných výzvách sdělili, že pokud tak neučiní, bude převezen na obvodní oddělení Policie České republiky. Hlídka muže seznámila s tím, že se dopustil přestupku a jeho jednání bude postoupeno správnímu orgánu k dořešení. O hodinu později museli strážníci na místo vyjet znovu. Tentokrát byl hluk z bytu slyšet až před dům. Na zvonění z bytu vyšli oba muži. Neustále tvrdili, že nechápou, čeho se dopouští a podle jejich slov si za zavřenými dveřmi bytu mohou dělat co chtějí. 
Hlídka vyzvala druhého muže k předložení dokladů totožnosti, to však odmítl. Strážníci muže seznámili s tím, že bude převezen na policii ke zjištění totožnosti. Toto muž odmítl a chtěl odejít. V tom mu strážnici zabránili za pomoci donucovacích prostředků a byla mu nasazena pouta. Na oddělení policie byla zjištěna totožnost muže. Dechovou zkoušku ovšem nešlo provést, protože muž ji nebyl schopný z důvodu své podnapilosti dokončit. I jeho přestupek rušení nočního klidu předali strážníci k dořešení správnímu orgánu.
Hlídky o víkendu ale také pomáhaly s nastartováním osobního vozidla či seniorce, která spadla z invalidního vozíku a nedokázala se na něj posadit zpět.

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí