Pecka stavba. Tenhle most je v režii kraje

Kladenští řidiči si zcela oprávněně zoufají nad dopravními omezeními spojenými s neúměrně dlouhou opravou mostu do Švermova.

Jejich stížnosti často končí na magistrátu, opravu ovšem neprovádí Statutární město Kladno, ale Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Obdobně jako před čtyřmi lety se proto vedení města rozhodlo o tomto faktu informovat občany také informačními značkami..
„Píšete mi a oprávněně upozorňujete, že se na mostě většinou pohybuje jeden či vůbec žádný pracovník a vyžadujete po mně vysvětlení, jak je možné, že rekonstrukce trvá takto dlouho. Vysvětlení je jednoduché – Středočeský kraj zadává nesmyslně dlouhé termíny na dokončení zakázek. Nebere tak ohled na Kladeňáky a když s tímto způsobem vedení investic bojujeme, tak evidentně marně a nic se nezmění. A i když instalací informačních cedulí přistupujeme k věci s nadsázkou, snad se tím stavba, stejně jako v minulosti, alespoň trochu urychlí,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).
Oprava začala už v srpnu loňského roku a podle plánu měla být její první etapa hotová do listopadu. Jenže teprve nyní, po půl roce, startuje etapa druhá. Minimálně do konce června tak bude most uzavřen ve Slánské ulici pro všechen provoz ve směru z centra Kladna do Švermova. Objízdná trasa povede Huťskou nebo Pod zámkem a dále ulicí Průmyslovou. Opačný směr zůstane bez omezení.
Další komplikace řidiče čekají s ohledem na uzavírku silnice III/2385 z Kladna okolo Sletiště na Velkou Dobrou. Investorem stavby je zde také Středočeský kraj, hotovo by mělo být až 19. června. „Nešťastná je i oprava výpadovky na Velkou Dobrou a hloupě zvolená celková uzavírka této komunikace, která se ve městě projevuje především šílenou dopravní situací od Rozdělova až na Sítnou. Kolony jsou tu občas takové, že by je nezachránilo ani dalších deset kruhových objezdů,“ dodal Milan Volf.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí