Divadelní sezona se chýlí ke konci a Městské divadlo Kladno (MDK) v těchto dnech spouští předplatné na sezonu příští. 

Z premiér kladenské činohry zbývá uvést červnovou Návštěvu staré dámy a úplný konec sezony pak obstarají Malé kladenské Dionýsie. MDK připravilo pro novou sezonu několik typů předplatného. Diváci si mohou koupit premiérové předplatné, večerní předplatné na konkrétní den v týdnu nebo využít některou z pružnějších variant. Pro předplatitele jsou připraveny také divácké svozy z okolí a další služby i výhody. Divadelní předplatné pro 108. profesionální sezonu je možné zakoupit osobně na pokladně MDK nebo prostřednictvím stránek divadla www.divadlokladno.cz
Podtitul 108. kladenské divadelní sezony zní Enfant terrible - příšerné dítě. „Je to dítě tvrdohlavé, které má svou vlastní vizi světa, překračuje hranice a boří společenské zvyklosti. To sousloví se používá jak v negativním smyslu, tak v tom pozitivním, protože dost často za tou příšerností stojí třeba touha po svobodě nebo prostě schopnost vidět věci v širších souvislostech.” vysvětluje umělecký šéf MDK Jaroslav Slánský. 
Pro sezonu 2022/2023 je v plánu MDK šest premiér. Pět v hlavním sále a jedna na malé scéně. První na řadě je říjnová pocta spisovateli Otu Pavlovi Jak jsem potkal ďábla. Následuje velká hudební inscenace v režii Jaroslava Slánského Na skle malované. Malou scénu obsadí novinka Jiřího Š Hájka 39 stupňů. V březnu má premiéru komedie Klíčovou dírkou, v režii Jaroslava Slánského a konec sezony si rezervuje komedie Blbec k večeři. Sezonu doplní i temná groteskní komedie Ztratili jsme Stalina, kterou pro MDK dramatizoval Miroslav Hanuš. 

-red-

enfant

navstreva