Druhá adventní neděle 10. prosince bude v komorním prostředí Kladenského zámku příležitostí načerpat podmanivou předvánoční atmosféru.

Během rodinného programu „Adventní neděle na zámku“ potkáte na výstavě betlémů mistra řezbáře, v kulisách malebné historické památky si vychutnáte voňavé svařené víno a další dobroty, koupíte bez shonu originální dárky od místních výtvarníků, popustíte uzdu své tvůrčí duši ve vánoční dílně či se zaposloucháte do sváteční hudby. Program započne v 10 hodin a potrvá do 20 hodin.
„Každý rok se snažíme vyzdvihnout české adventní tradice. Proto třeba na výstavce v přízemí zámku představíme adventní postavy, které kdysi obcházely v předvánoční a vánoční čas lidská obydlí, od barborek, přes sv. Mikuláše s čertem a andělem, tajemnou postavu ambrože, Lucky přinášející světlo a strážící úklid po Ježíška s peruchtou a tři krále,“ říká Michaela Kodrlová z Kladenského zámku. Zámek je vánočně vyzdoben. V atriu památky návštěvníky přivítá nejen stromeček, ale i velký betlém z dílny řezbáře Oldřicha Čecha. Historické i současné betlémy z jeho sbírky jsou také vystaveny pro veřejnost po celý advent v nádherné zámecké kapli, během bronzové neděle mohou lidé přijít na komentované prohlídky.
V interiéru a atriu kladenské památky se po celý den budou konat adventní trhy rukodělných výrobků regionálních tvůrců, které budou moci návštěvníci zakoupit jako drobné vánoční dárky: Přírodní kosmetiku, řemeslně vyrobené čokoládové pralinky, byliny a čaje, vitráže, designové dekorace, šperky, adventní věnce a svícny, šité a pletené zboží, svíčky, včelí produkty a další zboží. Řezbář přiveze vyřezávané figurky a malé betlémy. Návštěvníci ochutnají velmi kvalitní svařené víno, budou si moci francouzské víno a klobásky zakoupit rovněž jako dárek. Chybět nebude vánoční cukroví i občerstvení v duchu štědrovečerním. Je to velmi milá akce v poklidném duchu.
Děti potěší vánoční dílny v Podkaplí, budou zdobit perníčky či vyrábět vlastní dřevěné nebo korálkové ozdoby. Vystoupí mladí hudebníci ze ZUŠ Moskevská, dále Song Ladies a vánoční D-sextet. Svézt se můžete vánočním vláčkem centrem Kladna.
Vstup na program Adventní neděle v Kladenském zámku je zdarma.

-red-