Kladno má za sebou první dny nového roku. V nich jeho obyvatelé zažili tradiční slavnostní ohňostroj a většina se pustila do běžného pracovního procesu. Pojďme se naposled rozloučit s loňským rokem vybranými událostmi v největším středočeském městě. 

Leden: v kladenské porodnici zaznamenali roční pokles počtu narozených dětí. Fotbalový SK připomene 120 let od svého vzniku.
Únor: nejstarší činný kladenský sokol Josef Hora slaví 95. narozeniny. Výletní restaurace na Kožově hoře je na prodej. Koná se ples města Kladna.
Březen: zahájení modernizace železnice na území Kladna a stavby nového kruhového objezdu u Růžového pole.
Duben: Rytíři udrželi v baráži extraligovou příslušnost. Kladno představuje budoucí podobu náměstí Svobody.
Květen: na náměstí Starosty Pavla se konají slavnosti vína a piva. Město pořádá vzpomínku na Antonína Josefa Čermáka, kladenského rodáka a významného starosty amerického města Chicago, od jehož narození v květnu uplynulo 150 let a 90. let od tragického úmrtí. Vedení města oznamuje, že se Sítenský most nemusí bourat.
Červen: unikátní kruhový objezd zvaný „Piškot“ v Kročehlavech získal cenu Česká dopravní stavba & technologie roku. Koná se významný atletický mítink Kladno hází a Kladenské memoriály. Kladenský fotbalový klub SK oznamuje jméno nového trenéra prvního týmu. František Douděra vydrží na svém postu jen do konce podzimní části soutěže.
Červenec: v centru města se koná tradiční Festival všeho dobrého. Zimní stadion spouští novou „výrobnu“ ledu.
Srpen: v provozu je nový kruhový objezd u Růžového pole. Kladenští volejbalisté vstupují do přípravy na novou sezonu poprvé ve své historii pod trenérem z ciziny.
Září: konají se Dny města Kladna. Vysokoškolák a kladenský rodák Filip Jícha oznamuje, že přeplaval kanál La Manche.
Říjen: bývalý hotel La Park je srovnán se zemí. Vodárny v areálu bývalých kasáren otevírají nový park.
Listopad: na kladenském hlavním nádraží je uvedeno do provozu první z moderních nástupišť. S bohatou hokejovou kariérou se v dresu Rytířů rozloučil kladenský rodák Tomáš Plekanec. V prosinci mu městští zastupitelé udělí čestné občanství Kladna. Fotbalový klub SK oznamuje příchod nového trenéra. Stal se jím kladenský rodák Zdeněk Hašek.
Prosinec: koná se slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Starosty Pavla a jsou zahájeny vánoční trhy. Skončila druhá etapa revitalizace pěší zóny. V městě končí některé známé kladenské restaurace.

-red-