Počasí láká k vodě, a tak jistě neuděláte chybu, když spojíte pobyt u vody třeba s pěknou podívanou na příjezd veteránů na motorový pohon. 

V sobotu úderem dvanácté hodiny odstartuje starosta Nového Strašecí Karel Filip spanilou jízdu veteránů na čtyřech i dvou kolech. Jejich trasa poté povede přes Rynholec, Vašírov, Lány, Žilinu, Kamenné Žehrovice, Tuchlovice, Kačici, Drnek, Mšec, Třtici a skončí zhruba po hodině jízdy v kempu na Bucku. Vyznavači motorek se zítra sjedou v Hostouni. Od jedenácti hodin dopoledne se tam koná akce s názvem Motoguláš

Pokud nezamíříte v sobotu s dětmi na Kladenské dvorky, k vodě, či do Lampionu nebo do kina, pak doporučujeme je vzít do Kladenského divadélka, kde si od tří hodin odpoledne užijí loutkovou pohádku Kocour v botách. Týž den v kině Hutník promítají například Godzillu 2 Krále monster (18.15), nebo snímek X-Men: Dark Phoenix (21.00). V neděli pokračuje celý den v Podprůhonu program Kladenských dvorků, kde pro děti zahraje Divadlo Lampion pohádku Pejsek a kočička (15.00). 

-red-