Kladno hostí atletické mistrovství republiky juniorů a dorostu

Na Sletišti se tento víkend uskuteční národní atletický šampionát juniorů a dorostu.

Akci pořádá klub A.C. TEPO Kladno. Ten v zimním mistrovství získal v těchto kategoriích čtrnáct medailí a stal se nejúspěšnějším klubem. „Když nějakou další medaili k tomuto počtu přidáme, budeme považovat mistrovství za velmi vydařené,“ říká šéf klubu a kladenský radní Jiří Klesnil.
Ve sprintech se v kladenském dresu představí haloví medailisté Tomáš Dvořák, Tereza Lamačová a Petr Hudeček, na čtvrtce Jan Ullman, na patnáctistovce Marián Dražan a Šarka Somrová. V chůzi je největší favoritkou domácí Klára Hlaváčová. Ve skoku vysokém oblékne kladenský dres favoritka Kristýna Dvořáková, ve skoku dalekém i v trojskoku má medailové ambice Tereza Vlková, v kladivu je favoritkou na stupně vítězů Vendula Holečková a v oštěpu Natálie Gengelová.
„Favoritů na medailové pozice máme více. Nechme se příjemně překvapit,“ dodal Klesnil a letmo se ohlédl za uplynulým mítinkem Kladno hází a Kladenské memoriály. „Myslím, že jsme mítink zvládli na vysoké úrovni. Dokázali jsme disciplíny obsadit nejméně třemi cizinci z různých zemí. A to se cení.“

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí